Η πρωταθλήτρια στην ανεργία Καβάλα αναζητά 2.500 εργάτες από Βαλκάνια
NewsroomΜε την ανεργία να καλπάζει στην Καβάλα ξεπερνώντας το 23% αναζητούνται 2.500 εργάτες στα σπαραγγοχώρια του Δήμου Νέστου. Παρά την ανεργία οι 2.500 εποχικοί εργάτες που είναι αναγκαίοι για την συγκομιδή των σπαραγγιών είναι δυσεύρετοι στην ελληνική αγορά με αποτέλεσμα να αναζητούνται και πάλι εργάτες από το εξωτερικό.
Ενδεικτικό, είναι ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη και του Προέδρου της Ενωσης Αγροτικών Συναιτερισμών Καβάλας κ. Κώστα Λεπίδα, σημειώνοντας ότι καθυστερούν λόγω γραφειοκρατίας οι διαδικασίες εν μέσω πανδημίας στις αντίστοιχες πρεσβείες και στους τελωνειακούς σταθμούς προκειμένου να εισέρθουν στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Νέστου στα σπαραγγοχώρια 2.500 εργάτες γης από την Αλβανία και την Βουλγαρία.
Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε αν και οι διαδικασίες από πλευράς Περιφέρειας ΑΜΘ έχουν ήδη γίνει στην ώρα τους, στην περίπτωση που δεν ξεπεραστούν τα υπόλοιπα γραφειοκρατικά προβλήματα κινδυνεύει ολόκληρη η φετινή παραγωγή σπαραγγιού να μείνει αμάζευτη. Κάτι ανάλογο όπως τονίστηκε συνέβη και με τη συγκομιδή της ελιάς αλλά και του ροδάκινου, των ακτινιδίων αλλά και των καπνών.
Διαβάστε ακόμη: Covid Free δύο χωριά της Καβάλας - Ούτε ένα κρούσμα εδώ και ένα χρόνο
- Οι επόμενες κινήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος μετά το «όχι» του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ
- Αναζητούνται νοσηλευτές για τα νοσοκομεία - Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας
- Το αίτημα Ανδρουλάκη για κάλπες, το «σήμα» Σαμαρά για μήνυση για τις υποκλοπές και η πρόταση Μητσοτάκη σε κορυφαίο δημοσιογράφο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
- Οι γραμμές άμυνας της κυβέρνησης: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ