Μπιμπίλας: Έχουμε δεχθεί και νέες καταγγελίες, θα καταθέσουμε και άλλον φάκελο
NewsroomΑνοικτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί και άλλος φάκελος στην εισαγγελία που αφορά κακοποιήσεις, άφησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.
Ειδικότερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «κάθε μέρα δεχόμαστε» και ξεκαθάρισε πως οι καταγγελίες δεν αφορούν απαραίτητα βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές στο πλαίσιο του εργασιακού βίου στο θέατρο.
Διαβάστε επίσης: Σωπάστε, εδώ έχουμε θύματα, το #metoo δεν προσφέρεται για πολιτικές κόντρες
Παράλληλα ανέφερε πως γνωρίζει περιπτώσεις- ειδικά ανερχόμενων ηθοποιών- που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά και διστάζουν να το αναφέρουν φοβούμενοι μη χάσουν την δουλειά τους. «Eμείς ως σωματείο ηθοποιών έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και αφού έχει αρχίσει να χαράσσεται ο δρόμος μέσα από αυτήν, θα περιμένουμε με σύνεση και καρτερία να δούμε πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Δεν λειτουργούμε με θυμικό, δεν λειτουργούμε με εκδίκηση λειτουργούμε με μόνο γνώμονα τους νόμους και την Δικαιοσύνη, τίποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «εφόσον η Δικαιοσύνη ζητάει την συνδρομή μας και αφού έχουμε ένα πειθαρχικό συμβούλιο που δέχεται καταγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τους φακέλους που είναι για κακοποιήσεις».
Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν αφορά εργασιακές διαφορές και απηύθυνε έκκληση σε καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές να απευθυνθούν στο Σωματείο, προκειμένου να ληφθεί οργανωμένα δράση.
Διαβάστε επίσης: «Δεν γνωρίζουμε γιατί μας καλεί ως μάρτυρες ο Δημήτρης Λιγνάδης» - Άδειασμα στην Ευελπίδων
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια