Ελλάδα|26.02.2021 11:31

Σε οριακό σημείο οι ΜΕΘ - Ανακούφιση οι κλίνες στον Ευαγγελισμό

Newsroom

Βαθιά ανακούφιση προκαλούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη μάχη που δίνει κόντρα στον κορονοϊό, οι ετοιμασίες των νέων κλινών ΜΕΘ που φτιάχνονται στον Ευαγγελισμό. Μάλιστα, αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι στην Υγεία τονίζουν πως η πληρότητα των ΜΕΘ που ήδη υπάρχουν είναι πολύ υψηλή.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε στο OPEN πως είναι αυξημένες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και πως η κάλυψη στις ΜΕΘ όλης της χώρας είναι 75-78% και στο λεκανοπέδιο 90%. Επίσης, ανέφερε πως μετά από κάθε μεταφορά απολυμαίνονται τα ασθενοφόρα.

Διαβάστε ακόμα: Πάτρα: Bρέφος 22 ημερών νοσηλεύεται με κορονοϊό

«Είναι αυξημένες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, κάποια νοσοκομεία έχουν μπει στο κόκκινο. Η πληρότητα των ΜΕΘ όλης της χώρας αγγίζει το 75& με 78% η κάλυψη στις ΜΕΘ όλης της χώρας για την Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε πάνω από 150 κλήσεις καθημερινά για επιβεβαιωμένα κρούσματα   Σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο», ήταν τα λόγια του Νίκου Παπαευσταθίου.

Ταυτόχρονα, 30 νέες εισαγωγές έγιναν στις κλινικές covid και μία σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό μετά την εφημερία του νοσοκομείου. Ο Δ. Πιστόλας διευθυντής νοσηλευτικής υπηρεσίας νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» δήλωσε πως ετοιμάζουν νέες κλίνες ΜΕΘ προσθέτοντας πως βρίσκονται σε ετοιμότητα κάνοντας σενάρια για το χειρότερο.

«Ετοιμάζονται νέες κλίνες ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό. Είμαστε σε ετοιμότητα κάνουμε σενάρια για το χειρότερο», ήταν τα λόγια του στο OPEN.

Διαβάστε ακόμα: Κικίλιας: Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική

Νίκος ΠαπαευσταθίουΕΚΑΒΜΕΘΚορονοϊός