Ελλάδα|26.02.2021 12:01

Εξαδάκτυλος: Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε μια ακόμα εβδομάδα lockdown

Newsroom

Δεδομένο θεωρεί πως το lockdown θα παραταθεί για μια ακόμα εβδομάδα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μάλιστα, τονίζει πως δεν αποκλείεται να χρειαστεί και άλλη μια.

«Μια εβδομάδα ακόμα lockdown χρειαζόμαστε οπωσδήποτε, για δεύτερη θα το δούμε», ήταν τα λόγια του στον ΘΕΜΑ 104,6. Ταυτόχρονα, τόνισε πως υπάρχει προβληματισμός στην επιστημονική κοινότητα για το επιδημικό κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και εκτιμά ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι ήταν στο δεύτερο κύμα και συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε ακόμα: Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Κινούνται ταχύτερα οι μεταλλάξεις

Επίσης, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως το τρίτο κύμα στην Ελλάδα καθοδηγείται αρκετά από τις μεταλλάξεις που κινούν τα ταχύτερα τον ιό, καθώς και ότι είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη, λόγω της ταχύτητας με την οποία διαδίδεται. Ο ίδιος πάντως είναι καθησυχαστικός και τονίζει ότι τη συγκεκριμένη μετάλλαξη την καλύπτει το εμβόλιο, όπως και το παλιό στέλεχος. 

Από την άλλη, για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη φάνηκε πιο επιφυλακτικός, τονίζοντας ότι εντοπίζεται μεν λιγότερο στην Ελλάδα όμως, τα εμβόλια είναι μια πηγή προβληματισμού για το συγκεκριμένο στέλεχος και την αποτελεσματικότητά του. Τόνισε δε ότι τα περισσότερα κρούσματα του συγκεκριμένου στελέχους βρίσκονται στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. 

Τέλος, όπως είπε, το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να μας απασχολήσει και η λεγόμενη βραζιλιάνικη μετάλλαξη καθώς εντοπίστηκε κρούσμα της στην Ελβετία.

Διαβάστε ακόμα: Μετακίνηση εκτός νομού: Τα δεδομένα για το Πάσχα - Τι ισχύει σήμερα

lockdownΚορονοϊόςΑθανάσιος Εξαδάκτυλος