Ελλάδα|26.02.2021 23:28

Θησείο: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ - Εμπρηστικός μηχανισμός στο ιδρύμα Μητσοτάκη

Γιάννης Ζιάκας

Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Θησείο για εμπρηστικό μηχανισμό έξω από το ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Επί τόπου βρέθηκαν αστυνομικοί από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και όπως διαπίστωσαν, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε έπειτα από πληροφορίες για ύποπτο αντικείμενο. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην οδό Ψαρομηλίγκου στο Θησείο, όπου βρίσκεται το ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εντόπισαν γκαζάκια μέσα σε σακούλα έξω από το κτίριο που στεγάζεται το ίδρυμα. Όπως διασπίστωσαν οι αστυνομικοί, ορισμένα από αυτά στον εμπρηστικό μηχανισμό, εξερράγησαν προκαλώντας μικρές ζημιές.

Νωρίτερα, ο σκοπός έξω από το κτίριο του Ιδρύματος «Κων. Μητσοτάκης» εντόπισε έναν άγνωστο την ώρα που τοποθετούσε τον εμπρηστικό μηχανισμό και προσπαθούσε να τον πυροδοτήσει βάζοντάς του φωτιά. Τον καταδίωξε και ο κουκουλοφόρος έτρεξε να εξαφανιστεί. Ο αστυνομικός έσβησε πρόχειρα την φωτιά και ειδοποίησε την υπηρεσία του, που έστειλε το ΤΕΕΜ.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του ύποπτου αντικειμένου. Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελείτο από γκαζάκια, μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα.

Ανακοίνωση από Νέα Δημοκρατία

«Η επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος στόχων που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος για την επίθεση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, 26 Φεβρουαρίου, στο ίδρυμα.

«Οι εχθροί της Δημοκρατίας στοχεύουν όσους την υπερασπίζονται και την ενδυναμώνουν. Αλλά η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν. Αντίθετα με ό,τι επιδιώκουν οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι

Θησείούποπτο αντικείμενοεμπρηστικός μηχανισμόςΚωνσταντίνος Μητσοτάκης