Ελλάδα|09.01.2019 23:36

Φάκελος με σκόνη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου-Γίνονται έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην περιοχή της Μυτιλήνης. Πιο συγκεκριμένα, ύποπτος φάκελος έφτασε στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ένας υπάλληλος τον άνοιξε και κατόπιν, επτά άτομα που βρίσκονταν στον χώρο άρχισαν να αισθάνονται φαγούρα και τσούξιμο στα μάτια. 

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στη Λέσβο μεταβαίνουν 14 άντρες των ΕΜΑΚ, ειδικοί σε ραδιοβιομηχανική απειλή, με C 130 και κλιμάκιο του Δημόκριτου. 

Παράλληλα, οι επτά υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με την ύποπτη σκόνη βρίσκονται σε καραντίνα σε ειδικό δωμάτιο του νοσοκομείου Μυτιλήνης. 

Ο χώρος που βρέθηκε η σκόνη έχει αποκλειστεί ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για ύποπτη ουσία και ποιος την έστειλε. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποστολέας φέρεται να είναι ένας Ινδός, ενώ στο φάκελο εκτός από τη σκόνη υπήρχε και ένα σημείωμα. Το Γενικό Χημείο του Κράτους έχει αναλάβει να εξετάσει τη σκόνη του φακέλου.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Με ανακοίνωση της η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στον Λόφο του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

Πανεπιστήμιο Αιγαίου