Ελλάδα|02.03.2021 14:10

Συναγερμός στη ΓΑΔΑ για Κουφοντίνα - Σύσκεψη με Χρυσοχοΐδη

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον καταδικασθέντα απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά κυρίως για τις παρεμβάσεις των αλληλέγγυων, που πολλές φορές περιλαμβάνουν έκνομες ενέργειες κι επιθέσεις σε αστυνομικούς, τράπεζες, αστυνομικά τμήματα κι άλλους «στόχους» που επιλέγουν οι δράστες.

Με την κατάσταση να φαίνεται πως γίνεται ολισθαίνει, η κυβέρνηση τρέχει να λάβει έκτακτα μέτρα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να σπεύδει το πρωί της Τρίτης στο αρχηγείο της Μεσογείων για να καταστρώσει σχέδιο δράσης με τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από τις 11:00 στη ΓΑΔΑ και στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκεται ο τρόπος αντιμετώπισης του «κύματος Κουφοντίνα».

Διαβάστε ακόμη: Κούρτοβικ: Η Νικολάου λέει ψέματα, πολιτική η απόφαση, λίγο πριν το κώμα ο Κουφοντίνας

Μιλώντας το πρωί στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Αστυνομικά Τμήματα υπό τον φόβο νέων επιθέσεων, ενώ τόνισε πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης».

Μιλώντας για τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με την μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει στους δρόμους από αλληλέγγυους του Δημήτρη Κουφοντίνα είπε πως «Λαμβάνουμε υπ' όψιν μας όλα τα ενδεχόμενα. Εχουμε αυξημένες περιπολίες κι αυξημένη επαγρύπνηση. Οι στόχοι είναι πάρα πολλοί. Επεκτάθηκαν και σε εμπορικά καταστήματα» τόνισε και πρόσθεσε ότι έχουν αναπτυχθεί «ευέλικτες αστυνομικές δυνάμεις σε καίρια σημεία της πόλης». «Ο σημαντικότερος στόχος μας είναι να μη χαθεί ζωή», κατέληξε.

Ο κ. Χρονόπουλος, αναφέρθηκε και στο σήμα που έφθασε στο κέντρο της Αμεσης Δράσης για ένα περίεργο συμβάν που έλαβε χώρα στην Ούλοφ Πάλμε, σημειώνοντας πως υπήρξαν καταγγελίες για συγκεντρωμένα άτομα, κάποια εκ των οποίων σταματούσαν διερχόμενους για «έλεγχο» και για «ταυτοποίηση» στοιχείων για να διαπιστώσουν αν ήταν ασφαλίτες. Στο σημείο πήγε ομάδα ΟΠΚΕ, αλλά δεν διαπίστωσε κάτι.

Κούρτοβικ: Λίγο πριν το κώμα ο Κουφοντίνας, ψεύδεται η Νικολάου

«Είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα. Δεν μου έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις (σ.σ.: από την Σοφία Νικολάου), μου έχουν κοινοποιηθεί χαρτιά που παραπέμπουν σε αποφάσεις. Ενα χαρτί με μία σφραγίδα. Πρόκειται για μία σφραγίδα σκέτη. Δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, δεν έχει υπογραφές, δεν έχει ονόματα. Δεν υπάρχει απόφαση για να προσβάλουμε. Είναι εμπαιγμός δικός μου, του κρατούμενου. Είναι ντροπή αυτά που λένε» είπε μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV η Ιωάννα Κούρτοβικ αναφερόμενη στα όσα διατείνεται η γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου που έλεγε ότι η πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει όλα τα χαρτιά που χρειάζονται για να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά επιμένει να κάνει απεργία πείνας.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου» είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ.

««Μητσοτάκης, Τσιάρας, Χρυσοχοΐδης, είπατε, ότι είναι αμετακίνητοι στη βούλησή τους. Ο Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα. Η Πολιτεία εκβιάζει. Ποιος εκβιάζει ο δεσμώτης; Ο Κουφοντίνας ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος. Είναι απόφαση πρωθυπουργού είπατε νωρίτερα, άρα ποιος δικαστής θα πάει ενάντια; Είναι πολιτική απόφαση και λύνεται με πολιτική απάντηση. Η πολιτεία πρέπει να διορθώσει την αδικία που έγινε με φωτογραφικό νόμο. Ο νόμος ήταν φωτογραφικός κι αντισυνταγματικός, τον έφτιαξαν ειδικά για τον Κουφοντίνα, το έλεγαν τότε και μέσα στη Βουλή ότι τον φτιάχνουν "για να φύγει επιτέλους από τις αγροτικές φυλακές ο Κουφοντίνας". Παραβιάζουν ακόμα κι αυτόν τον νόμο τους, επί δύο μήνες δεν έχουν κοινοποιήσει τα έγγραφα.  

Μπαλάσκας: Στη Λαμία 110 αστυνομικοί φυλάνε το σκήνωμα του Κουφοντίνα

Στη Λαμία σχεδόν 110 αστυνομικοί φυλούν το σκήνωμα του Δημήτρη Κουφοντίνα», ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας. Αυτό ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για να συνεχίσει: «Μου είναι αδιάφορο αν ο Κουφοντίνας είναι ζωντανός ή νεκρός». 

Ο Σταύρος Μπαλάσκας υπεραμύνθηκε της δήλωσής του αυτής, φέρνοντας ως αντιστάθμισμα τις επιθέσεις που γίνονται κατά αστυνομικών με χαρακτηριστικότερες τις τελευταίες δύο, δηλαδή τις βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής και την επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό στου Ζωγράφου. «Ξέρουμε ότι είμαστε στόχος από τους Κουφοντινόφιλους από αυτούς τους τύπους που απειλούν τις ζωές των αστυνομικών. Πήγαν να κάψουν ζωντανούς τους αστυνομικούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Μαυροειδάκος: Κίνδυνος να έχουμε νεκρό αστυνομικό

Για κίνδυνο έξαρσης της βίας, και τρομοκρατικής ενέργειας με θύμα αστυνομικό προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο ΓΓ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. 

«Το κλίμα είναι βαρύ, μην έχουμε νεκρό αστυνομικό» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοια άτομα, επαγγελματίες είμαστε» ξεκαθάρισε όμως. 

«Κάποιοι θέλουν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα αστυνομικού νομίζοντας ότι κάνουν επανάσταση, φαίνεται και στην επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής» τόνισε ο ΓΓ. των Ειδικών Φρουρών.  

«Μας ανησυχεί τυχόν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δε φοβόμαστε θρασύδειλα άτομα που χτυπάνε και μπαίνουν στο λαγούμι τους. Πάνω από 1000 άτομα νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση, ανησυχούμε μήπως έχουμε έξαρση» εξήγησε.

Για τους ελέγχους στοιχείων σε αυτοκίνητα από αναρχικούς το βράδυ της Δευτέρας στου Ζωγράφου, ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι παρόμοιο περιστατικό έγινε και στο Βύρωνα. «Σκεφτείτε να ήταν συνάδελφος μου με την οικογένεια του μέσα σε ένα από αυτά τα αυτοκίνητα. Ζητούσαν στοιχεία, ταυτότητες. Είναι εικόνες ντροπής για κράτος δικαίου», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: Αδελφή δολοφονημένου Χρήστου Μάτη: Να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση για τον Κουφοντίνα

Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΓΑΔΑΔημήτρης Κουφοντίνας