Ελλάδα|02.03.2021 15:36

Νέες επιθέσεις σε αστυνομικούς προαναγγέλλουν αντιεξουσιαστές για Κουφοντίνα

Newsroom

Την ώρα που οι Αρχές εκφράζουν φόβους για νέες επιθέσεις από υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα, ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ τη Δευτέρα 1 Μαρτίου σε διερχόμενο περιπολικό στην οδό Ούλοφ Πάλμε στην περιοχή του Ζωγράφου. Οι αστυνομικοί κατάφεραν την τελευταία στιγμή να αποφύγουν τη μολότοφ και να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή φθορές.

Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρικτές του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση και παραδέχονται ότι είχαν στήσει ενέδρα στην Ούλοφ Πάλμε με στόχο τη ρίψη μολότοφ σε αστυνομικούς. Παράλληλα, με την ανάρτηση τους οι αντιεξουσιαστές κάνουν κάλεσμα και για άλλες επιθέσεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ενώ κλείνουν το κείμενό τους με τη φράση «οι βάρδιες τους να γίνουν ο εφιάλτης τους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, η ΕΛ.ΑΣ, έχει ζητήσει από όλους τους αστυνομικούς να αυξήσουν τα μέτρα για την αυτοπροστασία τους, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών τους αλλά και όταν πηγαίνουν ή τελειώνουν από τις βάρδιές τους.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώθηκε ακόμα ένα χτύπημα από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι επιτέθηκαν σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι και προκάλεσαν ζημιές τόσο στην πρόσοψη της τράπεζας όσο και σε ATM.

αστυνομικοίεπίθεσηΟύλοφ ΠάλμεαστυνομίαμολότοφΔημήτρης ΚουφοντίναςΖωγράφου