Ελλάδα|06.03.2021 07:44

«Ντροπή σας!» Ξέσπασε ο πατέρας της μικρής Μελίνας

Newsroom

Η αναισθησιολόγος που κατηγορούταν για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε την ζωή της μετά από χειρουργείο ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, κρίθηκε αθώα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πατέρα της Μελίνας, Μάνου Παρασκάκη.

«Ντροπή σας! Συγχαρητήρια! Γιατί δεν αθωώνατε κατευθείαν; Εσείς δεν έχετε παιδιά» ήταν τα πρώτα, οργισμένα λόγια του πατέρα της Μελίνα, Μάνου Παρασκάκη.

Διαβάστε ακόμα: Κρήτη: Μαύρη επέτειος για τη μικρή Μελίνα - Το μήνυμα του πατέρα

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο συνήγορος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας πως ετοιμάζονται να ασκήσουν έφεση ενώ ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου καθώς είναι επαγγελματίες.  Επεσήμανε ωστόσο πως ως προς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο εύχεται «η δικαίωση των θέσεων της υποστήριξης της κατηγορίας να είναι νομικοί και όχι κοινωνική. Ο νοών νοείτο»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κοκοσάλη:

«Δεν συνηθίζω να κριτικάρω τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εξάλλου, ούτως ή άλλως, και οι κρίνοντες κρίνονται. Τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πρωί θα καταθέσουμε μία αίτηση στον εισαγγελέα προκειμένου να ασκήσει έφεση στην συγκεκριμένη υπόθεση ούτως ώστε να κριθεί και από ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο, από ανθρώπους που θα έχουν την περισσότερη εμπειρία. Έγινε μία τιτάνια μάχη από την υποστήριξη της κατηγορίας προκειμένου να υποστηρίξουμε αυτό που οι ειδικοί επιστήμονες με περισσή πολυτέλεια, υπομονή και πολύ ψάξιμο στην προδικασία έφτιαξαν. Ήμασταν στο Τριμελές με μία κατηγορία που δεν ανακαλύφθηκε ούτε εμπνεύστηκε ο εισαγγελέας από μόνος του. Έγινε μία πολυτελέστατη έρευνα από καθηγητές πανεπιστημίου της Αθήνας και όχι μόνο που κατέληξαν σε συγκεκριμένες πλημμέλειες επί την βάση των οποίων κατέληξε ένα παιδί.

Ένα παιδί, γερό και δυνατό, που μπήκε στο χειρουργείο και που δυστυχώς το πήραμε μέσα στο κοφίνι, δηλαδή πεθαμένο. Από εκεί και μετά η απόφαση του δικαστηρίου είναι απόλυτα αποδεκτή γιατί έτσι έχουμε μάθει να είμαστε, είμαστε επαγγελματίες. Θα ζητήσουμε όμως την επανάκριση από δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ευχόμαστε η δικαίωση των θέσεων της υποστήριξης της κατηγορίας να είναι νομικοί και όχι κοινωνική. Ο νοών νοείτο». 

Το μήνυμα του παππού της μικρής Μελίνας

Ο παππούς της μικρής Μελίνας, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της αναισθησιολόγου έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Τα θύματα Και οι βιαστές. Επικαιρότητα σήμερα οι βιασμοί και οι κακομεταχειρίσεις. Τα δικαστήριά εξετάζουν τις υποθέσεις την ιδία ημέρα, εδώ δεν υπάρχει αναμονή Αυτά είναι σοβαρά πράγματα. Τώρα οπού όλοι βρήκαν το θάρρος να πουν την περιπέτεια τους θέλω και εγώ θα καταγγείλω ένα βιασμό.

Για 5 ολόκληρα χρόνια βίαζαν τα Ελληνικά δικαστήρια καθημερινά  την οικογένεια μου τα παιδιά μου τα εγγόνια μου και γενικά όλη την οικογένεια. Η Μελίνα ήταν η εγγονή μου που άφησε την τελευταία πνοή της μετα από μια επέμβαση για κρεατάκια σε ένα νοσοκομείο της Κρήτης πριν 5 χρόνια. Έγινε ΕΔΕ, έρευνα για να βρεθεί ο λόγος θανάτου της μικρής.

Όλα έδειχναν ότι η αναισθησιολόγος έκανε τραγικά λάθη που οδήγησαν το παιδί στον θάνατο. Έτσι κατέληξε η υπόθεση στα δικαστήρια. Από αναβολή σε αναβολή πέρασαν 5 χρόνια και η δική δεν είχε αρχίσει ακόμα. Αυτά τα χρόνια έγιναν πολλά και διάφορα ανεξήγητα συμβάντα και προσπάθειες συγκάλυψης, Δυο δικαστές παραιτήθηκαν και άλλα πολλά Τελικά πριν 6 μήνες άρχισε η δίκη η οποία τελείωσε σήμερα με την απόφαση ότι η κατηγορούμενη είναι ΑΘΩΑ.

Και η ερώτηση μου είναι, γιατί τους πήρε 5 χρόνια να το πουν, γιατί ταλαιπωρούσαν την οικογένεια μου τόσο καιρό. Καταγγέλλω λοιπόν την Ελληνική δικαιοσύνη για βιασμό εκ προμελέτης γιατί σαν πατέρας δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές στην οικογένεια μου με την προσδοκία ότι το δικαστήριο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα η όσο γρήγορα έγιναν τα άλλα με παρόμοιες υποθέσεις».

Την Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί αίτηση στον Εισαγγελέα Ηρακλείου από την πολιτική αγωγή για την άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση της μικρής Μελίνας.

Διαβάστε ακόμα: Μικρή Μελίνα: Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατό της

μικρή ΜελίναΗράκλειο