Ελλάδα|08.03.2021 11:13

Δήμαρχος Νέας Σμύρνης: Τραύμα στην ψυχή της πόλης η αστυνομική βία

Newsroom

Ως «τραύμα στην ψυχή της Νέας Σμύρνης» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος τη πόλης Σταύρος Τζουλάκης τις εικόνες αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα στην πλατεία της περιοχής την Κυριακή 8 Μαρτίου. 

Ο δήμαρχος μίλησε στο OPEN TV και τόνισε ότι διαφορετική εικόνα δίνει η Αστυνομία για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη και διαφορετική οι κάτοικοι της περιοχής. Σε ερώτηση για το εάν αυτός γνωρίζει κάτι για ομάδα κουκουλοφόρων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, κάτι που αναφέρει και η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της ο δήμαρχος ξεκαθάρισε: «Δεν είχαμε πορεία, δεν έχω τέτοια πληροφόρηση». 

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: Πυρά από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για την αστυνομική βία

«Από τα βίντεο που είδα πιστεύω ότι η Αστυνομία δεν διαχειρίστηκε σωστά το θέμα γι΄αυτό και διατάχθηκε ΕΔΕ. Δεν μπορεί με το παραμικρό η  Αστυνομία να δέρνει τον κόσμο και μάλιστα νέα παιδιά». σημείωσε.

Δήμος Νέας Σμύρνης: Δεν τιμά την πόλη μας ούτε την Αστυνομία

Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής ο δήμος Νέας Σμύρνης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στον τίτλο της ανακοίνωσης η δημοτική Αρχή αναφέρει «Καταδικαστέα η βία απ' όπου κι αν προέρχεται» και στη συνέχεια αναφέρει τα εξής:

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα. Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής».

Και καταλήγει: «Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες».

Διαβάστε επίσης: Γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων για Νέα Σμύρνη: «Μας ντροπιάζουν, δεν έχουν θέση στο σώμα»

αστυνομική βίαΝέα Σμύρνηαστυνομία