Ελλάδα|08.03.2021 20:11

Κικίλιας για θάνατο βρέφους 37 ημερών: Η αθώα ψυχούλα δεν άντεξε

Newsroom

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο προσωπικό του Twitter αναφέρθηκε στον θάνατο του βρέφους 37 ημερών το οποίο νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. 

«Έσβησε σήμερα στο “Αγλαΐα Κυριακού”, το μικρότερο θύμα της νόσου Covid. Δυστυχώς, η αθώα αυτή ψυχούλα δεν άντεξε. Κουράγιο στην οικογένειά του» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

T

​Ο υπουργός Υγείας είχε αναφερθεί και τις προηγούμενες μέρες στο βρέφος τονίζοντας πως παρακολουθούσε καθημερινά την πορεία του κάνοντας και πάλι λόγο για «μία μικρή αθώα ψυχή». 

Διαβάστε ακόμα: Κορονοϊός: Η πιο δύσκολη νύχτα στην Αττική με 276 εισαγωγές ασθενών - Ασφυξία στις ΜΕΘ

«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις  24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος ο Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται πως το 37 ημερών βρέφος, νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με κορονοϊό με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID.

Το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής, ενώ είχε διασωληνωθεί 20 μόλις μέρες μετά την γέννησή του. Πρόκειται για τον νεότερο άνθρωπο που εμφανίζει επιπλοκές εξαιτίας του κορονοϊού και καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα: Αρχές Μαΐου θα έχουν κάνει εμβόλιο οι άνω των 60 - Πότε ανοίγει για τους 70 - 74

Βασίλης ΚικίλιαςΚορονοϊόςβρέφοςθάνατος