Ελλάδα|08.03.2021 22:15

Θέμης Σοφός για Κουφοντίνα: Εκανα το χρέος μου απέναντι στις αξίες που πρεσβεύω

Σοφία Φασουλάκη

«H Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον», δήλωσε ο δικηγόρος Θέμης Σοφός έπειτα από την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας που απέρριψε το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού. 

Oλόκληρη η ανακοίνωση του Θέμη Σοφού:

«Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον. Έκανα ως δικηγόρος ανιδιοτελώς το χρέος μου απέναντι στις ανθρωπιστικές αξίες που πρεσβεύω, για την αποκλιμάκωση μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας. Η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ βρίσκεται στο μέσον μιας ποικιλόμορφης κρίσης. Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται».

Διαβάστε επίσης: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για επαναμεταγωγή στον Κορυδαλλό

Υπενθυμίζεται ότι απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου της Λαμίας στην πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού αλλά και για την ακύρωση της απόφασης της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, την οποία θεωρεί παράνομη.

Την Παρασκευή η εισαγγελέας έχει προτείνει επίσης την απόρριψη, κρίνοντας ως νόμω αβάσιμο το αίτημα Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης Νικολάου η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής». 

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημά του για επαναμεταγωγή στον Κορυδαλλό

φυλακές Δομοκού17 ΝοέμβρηΔημήτρης Κουφοντίναςαπεργία πείναςΘέμης Σοφός