Ελλάδα|09.03.2021 16:01

Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία - Δικογραφία και για τρίτο άτομο

Γιάννης Ζιάκας

Στα δίχτυα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «πιάστηκαν» δύο Έλληνες, οι οποίοι διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Οι Αρχές, έπειτα από έρευνα στις οικίες των δύο συλληφθέντων εντόπισαν υπολογιστή, σκληρούς δίσκους και usb στικάκι που περιείχαν υλικό σεξουαλικής κακοποιήσης ανηλίκων. Οι δύο συλληφθέντες έκαναν ιδιαίτερα δύσκολο τον «ψηφιακό» εντοπισμό τους, καθώς είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε εφαρμογές και συνδέσμους, μέσω των οποίων διακινούσαν τα υλικά των νοσηρών αυτών φαντασιώσεων.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την κινηματογραφική καταδίωξη ληστών

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε τελικά να εντοπίσει τους δύο Έλληνες και αμέσως ενημερώθηκε η Εισαγγελία. Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των δύο συλληφθέντων καθώς και η «ανοιχτή» γραμμή μεταξύ Αστυνομίας και παροχών ίντερνετ, οδήγησε άμεσα στη σύλληψη τους. Μάλιστα έχει σχηματιστεί δικογραφία και για τρίτο άτομο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του τρίτου δράστη υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

«Λερναία ύδρα» οι διακινητές πορνογραφίας ανηλίκων

Τα τελευταία χρόνια, ένα ιδιότυπο «κρυφτό» αναπτύσσεται ανάμεσα σε διακινητές πορνογραφίας ανηλίκων και στις Αρχές, με τους διακινητές να βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους ώστε να κερδοσκοπούν εις βάρος ανήλικων παιδιών.

Σύνδεσμοι και εφαρμογές που εμφανίζονται και εξαφανίζονται μέσα σε μία νύχτα και περίπλοκα ηλέκτρονικά ίχνη συνθέτουν το «επιχειρησιακό σχέδιο» των κυβερνοεγκληματιών, ώστε να μην μπορούν να εντοπίζονται εύκολα οι «πιάτσες» της εγχώριας «αγοράς» πορνογραφίας ανηλίκων.

Όπως, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr, οι διωκτικές Αρχές έχουν να κάνουν με μία «λερναία ύδρα» της οποίας τα «κεφάλια» κόβονται και φυτρώνουν ξανά σε δευτερόλεπτα.

Διαβάστε επίσης: Το θύμα της αστυνομικής βίας στο ethnos.gr: «Με χτυπούσαν από τα πόδια ως το κεφάλι»

κακοποίηση ανηλίκουπαιδική πορνογραφίαΔίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος