Ελλάδα|10.01.2019 16:01

Νέα κρούσματα βίας σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών - Επιθέσεις σε Καλαμάτα και Σισμανόγλειο

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αυξάνονται μήνα με το μήνα τα περιστατικά βίας σε βάρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ.  Οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό ζητούν μέτρα για να προστατευθούν χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει κάποια ενέργεια. 

Άλλωστε σε πολλά νοσοκομεία τα κονδύλια δεν επαρκούν για να αυξηθεί η φρούρηση. Αυτή τη φορά τα δύο νέα περιστατικά αφορούν στο Σισμανόγλειο και Στην Καλαμάτα.  Στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στις 3/1/2019 στις 2 τα μεσάνυκτα στη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου προσήλθε ένας άνδρας ρομά με την γυναίκα του για να εξετασθεί.

«Άφησε κάτω τη γυναίκα του και εντελώς αναίτια κτυπούσε με γροθιές τη νοσηλεύτρια και τον γιατρό που προσέτρεξε σε βοήθεια. Η νοσηλεύτρια έφερε μώλωπες στο κεφάλι, εξετάστηκε, έκανε αξονική τομογραφία και ευτυχώς είναι καλά. Η Διοίκηση δεν έκανε μηνυτήρια αναφορά. Στα ΤΕΠ έκανε βάρδια μόνο  ένας υπάλληλος προσωπικό ασφαλείας» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στις 08.01.2019 περί ώρα 06.00΄, συνοδός ασθενούς εξύβρισε απρόκλητα τους εργαζομένους του τμήματος των επειγόντων περιστατικών, τους απείλησε και διατάραξε σοβαρά την λειτουργία του χώρου. Κλήθηκε η Αστυνομία από τους εργαζόμενους, συνελήφθη ο ταραξίας και καταδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Ο κλάδος ζητά από το υπουργείο Υγείας να ληφθούν άμεσα μέτρα αφού οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων κωφεύουν και δεν προχωρούν καν σε μηνύσεις κατά των ταραξιών. Και όλα αυτά την ώρα που τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας πολλαπλασιάζονται. 

γιατροίνοσοκομείαΣισμανόγλειο