Ελλάδα|11.03.2021 01:23

Νέα Σμύρνη: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος χούλιγκαν - Συνελήφθη για την επίθεση στον αστυνομικό

Newsroom

Μόλις μία ημέρα μετά τα την άγρια επίθεση στον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο πρωταγωνιστής των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη ταυτοποιήθηκε και συνελήφιη από την Ελληνική Αστυνομία. Είναι ο άνθρωπος που φέρεται ότι έριξε από το μηχανάκι τον αστυνομικό το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη και ο οποίος στη συνέχεια δέχτηκε μια άγρια επίθεση από δεκάδες νεαρούς, κινδυνεύοντας να χάσει τη ζωή του. Γύρω στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, πρόκειται για έναν 30χρονο, κάτοικο Μαγούλας και ο οποίος εργάζεται σε αποθήκη στην ίδια περιοχή. Στην Μαγούλα συνελήφθη από την αστυνομία. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος κρυβόταν σε μια αποθήκη, αφού και ο ίδιος γνώριζε πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του, καθώς η αστυνομίας έφτασε πολύ γρήγορα στην ταυτοποίησή του. Ο 30χρονος χούλιγκαν είχε απασχολήσει τις Αρχές κι άλλες φορές στο παρελθόν και οι αστυνομικοί ανέτρεξαν κάνοντας έρευνα με τη συνδρομή στελεχών του τμήματος αθλητικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για Ελληνοΐρακινό και φέρεται ότι είναι γνωστός στις αρχές ως οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: «Λυμένα χέρια, δεμένη Δημοκρατία» - Κόντρα ΝΔ με Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, η υπόθεση είναι «δεμένη», καθώς όπως λένε υπάρχει μαρτυρία που θέλει τον 30χρονο χούλιγκαν να βρισκόταν στο σημείο όπου ξεκίνησε το επεισόδιο με τους αστυνομικούς στην περιοχή. 

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 22χρονο που συνελήφθη

Νωρίτερα, δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε σε βάρος του 22χρονου που επίσης συνελήφθη για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε επίσης σε βάρος αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.

Οι 16 συλληφθέντες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη, οδηγήθηκαν στον ανακριτή από όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία. Στους υπόλοιπους 15 συλληφθέντες, ασκήθηκε δίωξη - κατά περίπτωση- για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τέσσερα πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία). Οι 7 από τους 15 είναι ανήλικοι και ως εκ τούτου θα λογοδοτήσουν σε ανακριτή ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης: «Πολεμική» ανταπόκριση από Νέα Σμύρνη: Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε νεκρό

Νέα Σμύρνηεπίθεση σε αστυνομικούςχούλιγκανεισαγγελέαςσύλληψη