Ελλάδα|11.03.2021 20:37

Νέα Σμύρνη: Τα στοιχεία που «καίνε» τους συλληφθέντες - Αρνείται κάθε εμπλοκή ο 30χρονος

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση τουλάχιστον 70 ατόμων στη Νέα Σμύρνη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, οι αστυνομικοί έχουν κλειδώσει σε επτά έως 8 άτομα που συμμετείχαν στην ομάδα των νεαρών που άρχισαν να χτυπούν άγρια τον αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ. Μάλιστα, για τρεις από αυτούς οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει αρκετά τις έρευνες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: Πώς συνελήφθη ο 30χρονος χούλιγκαν που έριξε κάτω τον αστυνομικό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, πάντως, οι δύο συλλήψεις έγιναν από τους αστυνομικούς γιατί, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, τους πρόδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ανοιχτό Κανάλι, τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων εντοπίστηκαν στη Νέα Σμύρνη την ώρα των επεισοδίων. 

Οπως ανέφερε ακόμη η Μίνα Καραμήτρου, εντοπίστηκαν συνομιλίες μεταξύ τους την ώρα, μάλιστα, που γίνονταν τα επεισόδια και μάλιστα δευτερόλεπτα μετά τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο μετά τη σύλληψή τους και στα σπίτια τους και έχουν συλλέξει υπολογιστές και usb. 

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος των δύο συλληφθέντων

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά του 22χρονου και του 23χρονου που φέρονται ότι  ενεπλάκησαν στην φονική επίθεση σε βάρος  του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από των οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Η μαρτυρία για τον 30χρονο

«Είχα βρεθεί για δουλειά στην περιοχή και τον είδα ξαφνικά μπροστά μου και τον αναγνώρισα αμέσως, αφού τον γνωρίζω τα τελευταία χρόνια. Πήγαινα μαζί με τον κόσμο και μόλις άρχισαν τα επεισόδια είδα να περνά από μπροστά μου μία ομάδα αστυνομικών με μηχανάκια. Βλέπω ξαφνικά τον 30χρονο να αρχίζει να τρέχει πολύ γρήγορα και να πέφτει με δύναμη πάνω στον αστυνομικό και να τον ρίχνει κάτω. Τότε έτρεξαν και άλλοι πάνω στον αστυνομικό και άρχισαν να τον χτυπούν με βία. Τον 30χρονο τον έχασα από τα μάτια μου εκείνη τη στιγμή», ανέφερε ο μάρτυρας για τον 30χρονο που συνελήφθη. 

Στο μεταξύ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 30χρονου, οι αστυνομικοί έχουν βρει μια φόρμα που μοιάζει με αυτή που φορά ο δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ. 

«Δεν ήμουν καν στη Νέα Σμύρνη» απαντά ο 30χρονος

Αποδεικτικά στοιχεία ότι ο 30χρονος Ελληνοιρακινός που συνελήφθη και κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη, δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή, θα προσκομίσει ο δικηγόρος του, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, Παύλος Σαράκης, η εμπλοκή του 30χρονου προέκυψε έπειτα από αναξιόπιστη και κακόβουλη κατάθεση/καταγγελία προσώπου με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

«Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνόμενα θλιβερά συμβάντα» υπογραμμίζεται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει ότι κατά τον επίμαχο χρόνο γεγονότων βρισκόταν στη Δυτική Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίμαχους χρόνους».

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο τραυματίας αστυνομικός - Τι λέει ο πατέρας του

αστυνομίαΝέα Σμύρνηεπεισόδιααστυνομικοί