Ελλάδα|12.03.2021 17:07

«Προσπαθούν να συγκαλύψουν την καθηγήτρια για τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ - Κλίμα εκφοβισμού στο σχολείο»

Newsroom

Διαστάσεις παίρνει το θέμα που προέκυψε μεταξύ μαθητή και καθηγήτριας του 2ου Γυμνασίου της Σκοτούσσας στο δήμο Ηράκλειας Σερρών, η οποία του έσκισε την κόλλα, όταν διαπίστωσε ότι είχε ζωγραφίσει την ώρα του μαθήματος τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο ethnos.gr το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Σερρών Πασχάλης Τόσιος ο Γυμνασιάρχης προσπαθεί να δικαιολογήσει την καθηγήτρια για την αυταρχική της συμπεριφορά και προσθέτει: «Στην προσπάθειά του αυτή να διαψεύσει, επιβεβαιώνει το κλίμα αυταρχισμού και τα φοβικά αντανακλαστικά απέναντι στην μαθητική έκφραση που στην προκειμένη αποτυπώθηκε στον πράσινο ήλιο. Ευτυχώς στα μάτια των παιδιών κρινόμαστε όλοι και πρέπει να είμαστε πρότυπο της υπεράσπισης των ιδεών, όχι της συγκάλυψης, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή γίνεται για να δοθούν τα διαπιστευτήρια πολιτικής νομιμοφροσύνης». 

Όπως εξηγεί ο ίδιος μία μέρα μετά το περιστατικό «δημιουργήθηκε την Παρασκευή κλίμα εκφοβισμού και προσπάθεια συγκάληψής του». Διαψεύδει μάλιστα ότι έχει αγωγές από το δήμο Ηράκλειας όπως του προσάπτει ο Γυμνασιάρχης Βασίλης Εμμανουηλίδης.

Τι λέει ο Γυμνασιάρχης 

Διαφορετική διάσταση για το θέμα δίνει ο Γυμνασιάρχης Βασίλης Εμμανουηλίδης. Όπως εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στο ethnos.gr, ένας μαθητής αποβλήθηκε από το μάθημα για ανάρμοστη συμπεριφορά γιατί έκανε φασαρία. Την ίδια μέρα ένας άλλος μαθητής σε άλλο τμήμα του Γυμνασίου κατά την διάρκεια των καλλιτεχνικών ζωγράφισε τον Ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

«Ως όφειλε η καθηγήτρια πήρε την ζωγραφιά του μαθητή γιατί δεν επιτρέπεται να ζωγραφίζουν μέσα στην αίθουσα σύμβολα πολιτικών κομμάτων. Δεν τον απέβαλε ενώ ο μαθητής συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της. Τα περιστατικά έγιναν σε δύο διαφορετικά τμήματα. Πως συνενώθηκαν, δεν ξέρω τι να πω» είπε στο ethnos.gr ο κ. Εμμανουηλίδης και πρόσθεσε: «Είναι fake news καθαρό. Η καθηγήτρια θα ακολουθήσει τη νομική οδό. Δικαίωμα της είναι φυσικά. Έχει και την έγκριση του προϊσταμένου. Ο κύριος αυτός έχει απασχολήσει και το δήμο και έχει αγωγές και από το δήμο Ηράκλειας».

ΣέρρεςΓυμνάσιοσχολείοκαθηγήτρια