Ελλάδα|14.03.2021 22:56

Κορονοϊός: Γερμανική εφημερίδα δίνει εύσημα στην Ελλάδα για τα ψηφιακά ραντεβού για τον εμβολιασμό

Newsroom

Το σοβαρό ζήτημα του εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό στην Ελλάδα σχολιάζει ο δημοσιογράφος της γερμανικής κυριακάτικης εφημερίδας, Welt, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα «τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα» από τη Γερμανία.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο δημοσιογράφος τονίζει ότι όσον αφορά τους εμβολιασμούς, η Γερμανία βρίσκεται σε κακή θέση σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με ποσοστό εμβολιασμού περίπου 10%, η χώρα βρίσκεται μόλις στην ενδέκατη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η κατάσταση οφείλεται στα λάθη της χώρας. Ωστόσο, από το εξωτερικό υπάρχουν πολλές προτάσεις βελτίωσης: Λήψη περισσότερων δόσεων από μία αμπούλα, πιο ευέλικτη διαχείριση της σειράς των εμβολιασμών, ψηφιακό κλείσιμο ραντεβού ή αγορά εμβολίων και από αλλού.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο - Κομισιόν: Στόχος το «πράσινο» διαβατήριο πριν τον Ιούνιο στην Ευρώπη

Ο αρθρογράφος γράφει και για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι το ψηφιακό κλείσιμο ραντεβού έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να εμβολιάζει γρήγορα χωρίς απώλειες εμβολίων. Οπως αναφέρει, οι πολίτες της χώρας δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα για να συμμετάσχουν. Μόλις έρθει η σειρά τους, ενημερώνονται αυτόματα μέσω SMS για το πότε και πού θα πρέπει να παρουσιαστούν για τον εμβολιασμό τους. 

Το ραντεβού μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσω γραπτού μηνύματος ή να γίνει αλλαγή του ηλεκτρονικά. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που δεν διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο μπορούν να το κάνουν και στο φαρμακείο ή στο πλησιέστερο ΚΕΠ, αναφέρει η Welt.

Διαβάστε επίσης: Astrazeneca: Ανακοίνωση της εταιρείας για τα περιστατικά θρόμβωσης μετά το εμβόλιο

εμβόλιοΓερμανίαεμβολιασμόςΚορονοϊός