Ελλάδα|15.03.2021 18:47

Τάκης Παπαδόπουλος: Πέθανε ο θρυλικός φούρναρης που μοίραζε λαγάνα στο Κουκάκι

Newsroom

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 73 του χρόνια ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο θρυλικός φούρναρης και ιδιοκτήτης ενός από τους πιο γνωστούς φούρνους στην Αθήνα που βρίσκεται στο Κουκάκι, στο μαγαζί του οποίου κάθε χρόνο τέτοια μέρα, Καθαρά Δευτέρα, έκαναν ουρές για να πάρουν την παραδοσιακή λαγάνα. Όσοι τον γνώριζαν θρηνούν για τον θάνατό του. 

Ο Τάκης Παπαδόπουλος, που άνοιξε το κατάστημα πριν από 50 σχεδόν χρόνια, έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, νικημένος από τον καρκίνο. Ο φούρναρης θεωρούνταν ο «βασιλιάς του ψωμιού», ενώ κάθε Καθαρά Δευτέρα σχηματίζονταν ουρές έξω από το μαγαζί για την λαγάνά του.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο ιδρυτής της Market In, Θωμάς Ράμμος από κορονοϊό

(Copyright: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ήταν από τους πρώτους που έφεραν την μπαγκέτα στην Αθήνα και υπήρξε προμηθευτής αναρίθμητων γνωστών εστιατορίων και καφετεριών της Αθήνας. Ο Τάκης Παπαδόπουλος, cult φούρναρης και μερακλής άνθρωπος, γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη, όταν ο πατέρας του δούλευε σε έναν φούρνο στον Ιππόδρομο.

«Το κουλούρι που πουλιόταν στην Αθήνα ήταν σαν ψωμί, αφράτο και μαλακό, ενώ το δικό μας ήταν σκληρό εξωτερικά (σαν κριτσίνι). Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης (σιμίτια) γινήκαν αμέσως ανάρπαστα. Ο πρώτος μας φούρνος ήταν στην Πλάκα, Αδριανού και Κυδαθηναίων. Παράγαμε 70.000 κουλούρια την ημέρα κι ο φούρνος δούλευε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με τους κουλουρτζήδες να περιμένουν ώρες στη σειρά για να γεμίσουν τις τάβλες τους στα καρότσια τους», είχε πει στο greekgastronomyguide.gr.

(Copyright: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
λαγάναΚουκάκιθάνατοςφούρνος