Ελλάδα|16.03.2021 10:23

Κορονοϊός: Αφίσες φωτοκατάλυσης με το Αμφιαράειο «πολυβόλα» κατά της πανδημίας

Κώστας Ασημακόπουλος

Με μία πρώτη ματιά μοιάζουν με κοινές αφίσες αλλά σύμφωνα με τους παραγωγούς των είναι ένα «πολυβόλο» κατά του covid-19 και παντός είδους ιών που κυκλοφορούν στο περιβάλλον. Πρόκειται για ειδικούς πίνακες κάδρα αποτελούμενους από το φωτοκαταλυτικό προϊόν που προσφέρονται για τον καθαρισμό του αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Οι αφίσες είναι φτιαγμένες με την πρωτοποριακή τεχνολογία wiwell και αποτελούν επαναστατική πατέντα που στηρίζεται στην φωτοκατάλυση.

Φωτογραφία του Αμφιαράειου

Στην Ιταλία τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς. Στην Ελλάδα oι πρώτες αφίσες ήρθαν για λογαριασμό του Δήμου Ωρωπού που τα τοποθέτησε σε κοινόχρηστους χώρους του Δημαρχείου ενώ δεκάδες άλλοι πίνακες θα τοποθετηθούν στις σχολικές αίθουσες όταν τα σχολεία επανεκκινήσουν τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσηςΚορονοϊός: 200 εισαγωγές στην Αττική, εφημερία - θρίλερ στο Λαϊκό

Μάλιστα οι αφίσες του Δήμου Ωρωπού φέρουν πανοραμική φωτογραφία του Αμφιαράειου, του πρώτου ψυχοθεραπευτηρίου της ανθρωπότητας. Οι πίνακες είναι εργαλεία απολύμανσης κατά 99% του αέρα από τον covid-19 και άλλους ιούς και μικρόβια. Η φωτοκατάλυση  ενεργοποιείται με την παρουσία φυσικού ή τεχνητού φωτός και καταστρέφει πλήρως οργανικές ενώσεις και μικροοργανισμούς που συναντώνται στο γύρω περιβάλλον.

Στην Ιταλία τοποθετείται σε δημόσιους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πώς γίνεται η φωτοκατάλυση

Πρόκειται για μια προχωρημένη Οξειδωτική Μέθοδο Αντιρρύπανσης που είναι αποτελεσματική, φιλική στο περιβάλλον, ένα οικολογικό σύστημα απολύμανσης. Η τεχνολογία αυτή έχει το μεγάλο πλεονέκτημα πως δεν περιλαμβάνει τη χρήση επιβλαβών στοιχείων για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον όπως για παράδειγμα λάμπες UV-C, όζον ή άλλα χημικά συστατικά ή στοιχεία που βλάπτουν τις επιφάνειες τις οποίες χρησιμοποιείται. Δεν χρησιμοποιεί απολυμαντικά, απορρυπαντικά, όζον ή ατμό με αποτέλεσμα να μην είναι επιβλαβές για την υγεία καθώς δεν έχει καμία αντένδειξη. Η διάρκεια λειτουργίας του προϊόντος είναι 5 χρόνια και δεν χρειάζεται συντήρηση.

O δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης μπροστά από τον φωτοκαλυτικό πίνακα στο δημαρχείο Ωρωπού / φωτό ethnos.gr

«Όπλο μας το φως κατά του COVID»

«Η διαδικασία απολύμανσης - καθαρισμού ξεκινά με την τοποθέτηση του κάδρου και λειτουργεί αδιαλείπτως καθώς ενεργοποιείται χάρη σε μια πηγή φωτός. Πρόκειται για εμπορικό προϊόν που φέρει πιστοποίηση CE. Απολυμαίνει και καθαρίζει συνεχώς τον αέρα του χώρου. Με τη μέθοδο της φωτοκατάλυσης και με όπλο το φως θα πολεμήσουμε ιούς και μικρόβια και θα φωτίσουμε το δρόμο για έναν σύγχρονο Δήμο με καθαρό, υγιές και ασφαλές περιβάλλον», είπε στο ethnos.gr ο Δήμαρχος Ωρωπού και οδοντογιατρός Γιώργος Γιασημάκης.

Διαβάστε επίσηςGuardian: Αυτοί είναι οι 10 καλύτερoι προορισμοί στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού

ΚορονοϊόςαπολύμανσηαφίσεςΔήμος Ωρωπού