Ελλάδα|16.03.2021 08:07

Καιρός: Αστατος και την Τρίτη - Πού χρειάζεται προσοχή λόγω ανέμων

Newsroom

Οι πολύ δυνατοί βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας και ο καιρός θα είναι άστατος. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι οδηγοί που θα χρειαστεί να κινηθούν σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και τις πρωίνες ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει άστατος με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, κι ανέμους βορειοδυτικούς 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

κακοκαιρίαάνεμοικαιρός