Ελλάδα|16.03.2021 11:36

Κορονοϊός: 200 εισαγωγές στην Αττική, εφημερία - θρίλερ στο Λαϊκό

Newsroom

Ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Λαϊκό είπε με μια λιτή φράση τα όσα βιώνουν οι άνθρωποι της Υγείας στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού «Η Αθήνα αναστενάζει για κρεβάτια εντατικής θεραπείας» και πρόσθεσε: «συνολικά χθες έγιναν 48 εισαγωγές, και τα 87 κρεβάτια στις απλές κλίνες Covid είναι κατειλημμένα, ενώ δύο άτομα από χθες είναι διασωληνωμένα σε απλά κρεβάτια και περιμένουν να αδειάσει ΜΕΘ για να διακομισθούν».

Παράλληλα, χθες μπήκαν στη «μάχη» και τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Παμμακάριστος για να βγει η εφημερία.

Διαβάστε ακόμη: Παγώνη: Κάλυψη 95% στις ΜΕΘ – Να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Εξάλλου, χθες Δευτέρα, έγιναν 457 εισαγωγές, με τις 200 εξ αυτών να γίνονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Στο λεκανοπέδιο νοσηλεύονται πλέον 2.334 ασθενείς, με τους 1.983 σε απλές κλίνες. Αλλοι 796 νοσηλευόμενοι καταγράφηκαν στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, 850 στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Τέλος, συνεχής είναι η άνοδος των νοσηλευομένων στην Κρήτη, που έχουν φτάσει πλέον τους 126.

Οι διασωληνωμένοι, έχουν ανέλθει στους 564, επιβεβαιώνοντας τους ειδικούς που προέβλεπαν στις αρχές Μαρτίου ότι οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τους 600, στον αριθμό που απείλησε την αντοχή του ΕΣΥ τον περασμένο Νοέμβριο. Την Κυριακή 7 Μαρτίου οι διασωληνωμένοι ήταν 466, και την ερχόμενη Κυριακή θεωρείται βέβαιο πως θα ξεπεράσουν τους 600 με το σύστημα Υγείας να δοκιμάζεται για μία ακόμα φορά εν μέσω πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 521 κρούσματα σε Αττική, 132 σε Θεσσαλονίκη, η κατανομή

ΚορονοϊόςΜΕΘΛαϊκό Νοσοκομείο