Ελλάδα|17.03.2021 19:19

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: 200 ασθενείς διακομίζονται καθημερινά στην Αττική

Newsroom

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικήςκατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αφότου σημείωσε πως μέσα σε έναν χρόνο πραγματοποιήθηκαν στη χώρα 61.000 διακομιδές ασθενών, εκ των οποίων οι 100 είναι αεροδιακομιδές, γνωστοποίησε πως μέσα στις τελευταίες 17 ημέρες, που η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση, σημειώθηκαν συνολικά 7.500 διακομιδές ασθενών με ασθενοφόρα και οι μισές από αυτές αφορούν στα νοσοκομεία της Αττικής. Ο κ. Παπαευσταθίου υπογράμμισε πως περισσότεροι από 200 πολίτες διακομίζονται καθημερινά σε νοσοκομεία της Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Ρεκόρ στα κρούσματα σήμερα - 56 θάνατοι, 630 διασωληνωμένοι

Τελεσίγραφο στους ιδιώτες γιατρούς έδωσε o Βασίλης Κικίλιας

Στο μεταξύ, τελεσίγραφο 48 ωρών για να βρεθούν 200 ιδιώτες γιατροί έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, στην οποία υπήρξε εκτενής αναφορά για το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, την ώρα που σήμερα καταγράφηκε διπλό «μαύρο» ρεκόρ στη χώρα σε κρούσματα και διασωληνωμένους 

«Εχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ τη λήψη του μέτρου της επίταξης».

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς, διαφορετικά επίταξη

διακομιδήΑττικήΚορονοϊόςΕΚΑΒνοσοκομεία