Ελλάδα|11.01.2019 11:49

Εγνατία Οδός: Θρίλερ με οκτώ πρόσφυγες που έπεσαν σε χείμαρρο

Τίμος Φακαλής

Σκηνές γκραν γκινιόλ εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης (11/01) στην Εγνατία Οδό όταν αυτοκίνητο με οχτώ πρόσφυγες και έναν Μολδαβό διακινητή δεν σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε μέσα σε χείμαρρο. 

Αρχικά ο Μολδαβός διακινητής κατάφερε να ξεφύγει από το μπλόκο της αστυνομίας. Ωστόσο λίγα χιλιόμετρα αργότερα λόγω της κακοκαιρίας και της υψηλής ταχύτητας που ανέπτυξε το αυτοκίνητο έπεσε σε ρέμα και παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στο ύψος της Ιρλανδικής διάβασης μεταξύ Αετοκορυφής και Διώνης, στο ύψος της Κομοτηνής.

Διακινητής και πρόσφυγες οι οποίοι ήταν στιβαγμένοι στο πορτ μπαγάζ και στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου   κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο και να σωθούν πριν αυτό παρασυρθεί από το χείμαρρο. Δυνάμεις της αστυνομίας εντόπισαν τον διακινητή και τους πρόσφυγες. Διασώστες της 4ης ΕΜΑΚ κατάφεραν να προσεγγίσουν με βάρκα το αυτοκίνητο διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχε άνθρωπος μέσα στο αυτοκίνητο με τις βουλγαρικές πινακίδες. 

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των προσφύγων στις αρχές αυτοί είχαν συμφωνήσει με το διακινητή να πληρώσουν 2.500 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά.

Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες και μετανάστες προέρχονται από το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο, την Σρι Λάνκα και το Πακιστάν 

μετανάστεςΕγνατία Οδόςπρόσφυγες