Κορονοϊός - Βατόπουλος: Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο - Πρώτα τα σχολεία
NewsroomΤην εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, με 2.000 κρούσματα κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με τέτοιο τρόπο που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική. «Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.
Σχολιάζοντας την επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε ότι «έχουμε πόλεμο και πρέπει να βοηθήσουν όλοι».
Διαβάστε επίσης: Lockdown: Η πιο κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά - «Παγώνει» το λιανεμπόριο, τι κρίνει την εστίαση
- Γιατί θα πάρουν ξανά «φωτιά» οι τιμές στα τρόφιμα το 2027 - Πού θα σημειωθούν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
- Θλίψη στον Αστέρα: Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σταύρος Σιαμπάνης
- Απίστευτη καταγγελία μητέρας στη Χαλκιδική: Θρησκευτικό κήρυγμα... κατά του Halloween σε σχολείο
- Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας του 15ου αιώνα που αναζήτησε δικαιοσύνη μετά από σεξουαλική επίθεση