Ελλάδα|23.03.2021 11:51

Κολωνός: Συνέλαβαν νεαρούς που επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε φορτηγό

Γιάννης Ζιάκας

Ένας ανήλικος, 16 χρονών, και ένας 18χρονος συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Μαρτίου, την ώρα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε φορτηγό στην περιοχή του Κολωνού, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμα έναν νεαρό που συμμετείχε στην απόπειρα πυρπόλησης του φορτηγού.

Λίγο μετά τις 5:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι τρεις νεαροί πλησίασαν ένα φορτηγό που βρίσκονταν σταθμευμένο, έσπασαν το παράθυρο του οδηγού με μια πέτρα και στη συνέχεια έλουσαν με βενζίνη τα καθίσματα του οχήματος. 

Διαβάστε επίσης: Ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου: Κυματίζει από Έβρο μέχρι Γαύδο προκαλώντας συγκίνηση

Πριν προλάβουν να βάλουν φωτιά στο φορτηγό, έφτασαν στο σημείο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Oταν οι τρεις νεαροί κατάλαβαν πως στο σημείο πλησιάζουν αστυνομικές δυνάμεις, τράπηκαν αμέσως σε φυγή. 

Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 16χρονο και τον 18χρονο, ενώ ο τρίτος νεαρός κατάφερε να διαφύγει. Ο 16χρονος είχε πάνω του σουγιά, καθώς και αναπτήρα, με τον οποίο οι νεαροί θα πυρπολούσαν το φορτηγό. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Διαβάστε επίσης: 25η Μαρτίου: Παρέλαση με έφιππους, F-16 και Rafale - Το πρόγραμμα και οι ξένοι ηγέτες

αστυνομίαφωτιάφορτηγόΚολωνόςΕΛ.ΑΣ.