Ελλάδα|23.03.2021 12:16

Νέα Σμύρνη: Καταθέτει στην 13η ανακρίτρια ο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση από χούλιγκαν

Σοφία Φασουλάκη

Κατάθεση δίνει αυτήν την ώρα στη 13η ανακρίτρια ο αστυνομικός, ο οποίος έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης στη Νέα Σμύρνη στις 9 Μαρτίου. Ο 28χρονος μετά τη νοσηλεία του κλήθηκε ως μάρτυρας για να καταθέσει όσα βίωσε εκείνη τη νύχτα

Ο δικηγόρος του Θανάσης Πλεύρης δήλωσε ότι «από την κατάθεση θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο. Από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν "σκοτώστε τον, τελειώστε τον". Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν αλλά να σκοτώσουν».

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά δήλωσε ότι το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 28χρονο. «Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση». Ο απολογισμός εκείνης της νύχτας είχε 19 συλλήψεις. Τρεις συλληφθέντες απολογήθηκαν για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του ειδικού φρουρού και προφυλακίστηκαν. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε επίσης: Με κάμερα στη στολή και αριθμό στο κράνος οι αστυνομικοί της ομάδας Δράση

επίθεσηανακρίτριακατάθεσηΝέα Σμύρνηαστυνομικός