Ελλάδα|24.03.2021 18:47

Δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι κι Ελληνικό στη μάχη κατά του κορονοϊού

Newsroom

Δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα έρχονται να προστεθούν στα υπάρχοντα κι έτσι επισπεύδεται ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα «Ελευθερία» και οι εμβολιασμοί αυξάνονται καθημερινά, οδηγώντας ολοένα και πιο κοντά στην πολυπόθητη ανοσία από τον κορονοϊό. Τα δύο νέα κέντρα «στήθηκαν» σε Περιστέρι και Ελληνικό και το απόγευμα θα τα επιθεωρήσουν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πρόκειται για τα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου.

Στα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν σε πρώτο στάδιο 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα. Οι νέες γραμμές θα προστίθενται σταδιακά σε συνάρτηση με την πορεία προμήθειας των εμβολίων.

Σημειώνεται ότι 48 εμβολιαστικές γραμμές λειτουργούν ήδη στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι Αττικής, ενώ 24 γραμμές βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στο εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Με τα δυο εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό, καθώς και το νέο που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην Πάτρα, η Επιχείρηση «Ελευθερία» αποκτά την πλήρη δυναμική της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πολιτείας, χθες έγιναν 34.467 νέοι εμβολιασμοί με τον αριθμό των εμβολιασθέντων συμπολιτών μας να ανέρχεται σε 1.503.487, με τους 1.018.675 να έχουν κάνει την πρώτη δόση και 484.812 τη δεύτερη, αντίστοιχα.