Ελλάδα|24.03.2021 23:49

Δημοσκόπηση Marc: 7 στους 10 συμφωνεί με την απόφαση Κικίλια για επιστράτευση γιατρών

Newsroom

Την άποψη των πολιτών καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, την επιστράτευση των γιατρών και τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες επιζητούν χαλάρωση των μέτρων, ενώ εξακολουθούν να δίνουν άνετο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η διαφορά των δυο κομμάτων είναι στο 15,6%, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει το 36,1% της προτίμησης των πολιτών και τον ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%.

Διαβάστε επίσης: Lockdown: Διαψεύδει η κυβέρνηση παράταση έως 25 Απριλίου

Για τους περιορισμούς που αφορούν στην κυκλοφορία των πολιτών, το 65,5% επιθυμεί τη χαλάρωση των μέτρων.

Για τους περιορισμούς στο λιανεμπόριο, το 85,9% των πολιτών θεωρεί πως πρέπει να χαλαρώσουν, μόλις το 5% επιθυμεί να γίνουν πιο αυστηροί ενώ ένα 7,3% επιθυμεί να διατηρηθούν.

Για τους περιορισμούς στην εστίαση, το 75% των πολιτών επιθυμεί να χαλαρώσουν ενώ το 22,3% να παραμείνουν.

Για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών που αποφάσισε ο Βασίλης Κικίλιας η κοινή γνώμη είναι θετική σε ποσοστό 73,2%, ενώ ένα 20,3% διαφωνεί.

Για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στη χώρα, το 57,3% θεωρεί ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, το 20,9% θεωρεί πως είναι αυξημένα αλλά δεν σημαίνουν ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία στη χώρα ενώ το 19,7% πιστεύει πως υπάρχει κίνδυνος για το πολίτευμα.

Το 68,6% των πολιτών πιστεύει πως οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περίοδο κορωνοϊού θα πρέπει να αποφεύγονται, ενώ ένα 30,1% πιστεύει πως πρέπει να γίνονται.

Η πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία η οποία συγκεντρώνει το 36,1% της προτίμησης των πολιτών, έναντι 20,5% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά των δυο κομμάτων διαμορφώνεται στο 15,6%.

Διαβάστε επίσης: 25η Μαρτίου 1821 - Μακρόν: Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ελλάδα

ΚορονοϊόςΒασίλης Κικίλιαςδημοσκόπηση