Ελλάδα|25.03.2021 09:28

Κλοπή θυρίδων: Ο έμπορος χρυσού και το εταιρικό περιβάλλον του 58χρονου που ερευνούν οι αρχές

Κώστας Ασημακόπουλος

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις με τη σύλληψη του 58χρονου ως του βασικού υπόπτου που άνοιξε τις θυρίδες τεσσάρων επωνύμων γυναικών σε γνωστή τράπεζα του Χαλανδρίου, αφαιρώντας το περιεχόμενό τους, μεταξύ αυτών μετρητά και τιμαλφή αμύθητης αξίας. Ο ίδιος μέσω των δικηγόρων του αρνείται τις κατηγορίες και ζητά να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας του. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της συζύγου του και γνωστής αισθητικού Τέτας Καμπουρέλη: «Δεν ισχύει τίποτα απολύτως. Ήταν παγίδα, στημένο. Υπήρχε θυρίδα δικιά μας εκεί εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχουν στοιχεία και δεν έχω πάρει τη δικογραφία στα χέρια μου. Να μας αφήσουν ήσυχους, έχω να μεγαλώσω τρία παιδιά και τρία εγγόνια», δήλωσε η Τέτα Καμπουρέλη.

Είμαστε ακόμα στην αρχή

Ωστόσο πηγές από την Αστυνομία αλλά και ανεξάρτητους ερευνητές που από την πρώτη στιγμή επιστρατεύτηκαν και από τις οικογένειες των θυμάτων για να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ, υποστηρίζουν πως βρισκόμαστε μόνο στην αρχή μιας σειράς αποκαλύψεων που θα εμπλέξουν και άλλα πρόσωπα που συνδέονται με την υπόθεση. Όλοι όσοι έχουν εμπλακεί με μεγάλη μυστικότητα και εχεμύθεια στις έρευνες συμφωνούν πως ο βασικός δράστης δεν ήταν μόνος του στο μεγάλο κόλπο της κλοπής των τεσσάρων θυρίδων. Ακόμα και εάν εκτέλεσε μόνος του το πλάνο της κλοπής είναι βέβαιο πως είχε συνεργούς και κλεπταποδόχους οι οποίοι πολύ πιθανόν να βρίσκονται στο φιλικό και επιχειρηματικό περιβάλλον του.

Αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες

Εφόσον λοιπόν καταρριφθεί το τεκμήριο της αθωότητας και αποδειχτεί πως ο 58χρονος είναι ο άνθρωπος που έκανε την κλοπή το σίγουρο είναι πως οι Αρχές θα ερευνήσουν το ρόλο στενών συνεργατών του σε διάφορες δραστηριότητες που έχουν από κοινού και ειδικά με όσες αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει επιχειρηματικές δραστηριότητες του 58χρονου που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μάλιστα το ακίνητο γνωστής επιχείρησης στο χώρο του θεάματος είχε βγει σχετικά πρόσφατα σε πλειστηριασμό. Μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, μπορεί όμως να είναι ένα ακόμα κομβικό σημείο...

Ο φόβος των θυμάτων

Η πληροφορία που έχει ανησυχήσει πιο πολύ τις τέσσερις ιδιοκτήτριες των θυρίδων και ειδικά την ιδιοκτήτρια που είχε στην κατοχή της κοσμήματα που ήταν ανεκτίμητα κειμήλια ιστορικής οικογενείας με ρίζες ακόμα και στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι πως στο περιβάλλον του βασικού υπόπτου βρίσκεται γνωστός μεγαλέμπορος χρυσού. Ο λόγος που όλοι ανησυχούν είναι προφανής. Τα θύματα ζουν με την ελπίδα πως θα βρεθούν τουλάχιστον τα τιμαλφή που έχουν μεγάλη ιστορική και συναισθηματική αξία και δεν θα έχουν εκποιηθεί ή δεν θα έχουν μετατραπεί σε πλάκες χρυσού.

Υπηρεσίες ασφαλείας και έμπορος χρυσού

Το επιχειρηματικό περιβάλλον του 58χρονου έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών. Ίσως μάλιστα να μην είναι τυχαίο το γεγονός πως ένας από τους συνεργάτες του είναι γνωστός έμπορος αργυροχρυσοχοΐας με κατάστημα σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών με παρελθόν και πλούσια δράση στο εμπόριο χρυσού και μάλιστα φέρεται να έχει και εταιρική σχέση με τον βασικό ύποπτο και έναν ακόμα επιχειρηματία.

Υπεράνω υποψίας

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές τα επόμενα 24ωρα. Οι πολύμηνες έρευνες αστυνομίας έχουν αποφέρει τους πρώτους καρπούς και εκτός από το περιβάλλον του βασικού υπόπτου συνεχίζονται και σε άτομα υπέρ άνω κάθε υποψίας που όμως είτε είχαν εμπορικές δοσοληψίες και ανοικτούς λογαριασμούς με τον συλληφθέντα ή ακόμα και αδυναμία στα ευγενή μέταλλα και στη μεγάλη ζωή.

κλοπήΤέτα Καμπουρέληθυρίδες