Ελλάδα|29.10.2018 13:42

Κλήση για εξηγήσεις σε 10 άτομα για το σκάνδαλο της Folli Follie

Σοφία Σπίγγου

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ύποπτοι, που έχουν λάβει κλήσεις προκειμένου να εμφανιστούν σήμερα ή αύριο, είναι τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος, Αικατερίνη), τρία μέλη του ΔΣ , ο οικονομικός διεθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό και του 2017 αλλά και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία. 

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι αυτά της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συνήγοροι των «υπόπτων» προσέρχονται τις τελευταίες ώρες προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και παίρνουν προθεσμία για τους εντολείς τους για την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται, πως ανάμεσα στους υπόπτους, είναι και άτομα, οι λογαριασμοί των οποίων και θυρίδες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν δεσμευθεί έπειτα από πρόταση του οικονομικού Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Το βούλευμα σχετικό βούλευμα έχει σταλεί στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για το «πάγωμα» των λογαριασμών δύο εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης Folli Follie.

Ο λογος για τον ορκωτό λογιστή της Ecovis που υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το 2017 και τον CFO της FF Sourcing Group, της θυγατρικής του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ που ενσωμάτωνε τις ασιατικές δραστηριότητες.
Κατά πληροφορίες, η δέσμευση ζητήθηκε γιατί έφταναν στις Αρχές «παραποιημένα οικονομικά στοιχεία από την Ασία» και ο ορκωτός λογιστής «τα ενέκρινε».

Folli Follie