Ελλάδα|27.03.2021 15:28

Παπαευαγγέλου για ασθενείς που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ: Διαστρεβλώνουν τη δήλωσή μου

Newsroom

Διευκρινιστική δήλωση θέλησε να κάνει η Βάνα Παπαευαγγέλου ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε για την τοποθέτησή της ότι πεθαίνει ένα ποσοστό ασθενών της τάξης του 20% εκτός των ΜΕΘ. Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται».

Αναλυτικά η δήλωσή της

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωση μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται» αναφέρει σε δήλωσή της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κυρία Παπαευαγγέλου είπε χαρακτηριστικά χθες κατά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα ημερήσια κρούσματα ότι «οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ πάντα υπήρχαν, είναι όμως πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνονται εκτός ΜΕΘ, γύρω στο 20%» για να δεχτεί τα βέλη σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

ΚορονοϊόςδιασωληνωμένοιΒάνα ΠαπαευαγγέλουΜΕΘθάνατοι