Ελλάδα|11.01.2019 17:19

Η Κοζάνη εκπαιδεύει Ιρακινούς πιλότους!

Τίμος Φακαλής

Πάτησαν… πόδι την Παρασκευή (11/01) στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης 28 Ιρακινοί όχι για να προμηθευτούν τον… φημισμένο κρόκο της περιοχής αλλά για να εκπαιδευτούν ως επαγγελματίες πιλότοι αερογραμμών από την ελληνική σχολή εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων, την Egnatia Aviation που λειτουργεί στην Βόρεια Ελλάδα. 

Οι 28 νέοι εκπαιδευόμενοι θα προστεθούν στους 52 Ιρακινούς που ήδη  βρίσκονται στην Κοζάνη και παρακολουθούν μαθήματα πρακτικής εκπαίδευσης τους τελευταίους έξι μήνες.  Η Egnatia Aviation βραβεύτηκε πέρσι ως η 3η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη από τον διεθνή φορέα EATS (European Airline Training Symposium) και εκτός από την Iraqi Airways εκπαιδεύει μεταξύ άλλων πιλότους της Aegean, της Air Arabia, της Wizz Air αλλά και της Emirates

Από το 2006 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 2.300 πιλότοι από 80 χώρες και περίπου 70 αεροπορικές εταιρίες. Η εκπαίδευση διαρκεί 18 μήνες και οι πιλότοι όλο αυτό το διάστημα πετούν πάνω από τους ουρανούς της Μακεδονίας. Κάθε χρόνο αποφοιτούν τριακόσιοι τριάντα πιλότοι από την ελληνική εταιρεία και στόχος είναι να ξεπεράσουν το επόμενο διάστημα τους 400.

«Ο καλός καιρός στην Ελλάδα και τα μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας που επικρατούν το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου αποτελεί ένα παραπάνω κίνητρο για τις ξένες εταιρίες να μας επιλέξουν» είπε στο ethnos.gr ο γενικός Διευθυντής της Egnatia Aviation Δημήτρης Λυμπεράκης και πρόσθεσε: Η σημαντική εμπειρία μας και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους μαθητές  παίζει επίσης το ρόλο του. Δεν βλέπουμε τους πιλότους σαν νούμερο αλλά καλλιεργούμε ένα οικογενειακό περιβάλλον».

Τους νέους πιλότους υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δημαρχείο Κοζάνης ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, παρουσία του συνιδιοκτήτη της Εταιρείας Egnatia Aviation Δημήτρη Λυμπεράκη.

πιλότοιΙράκΚοζάνηαεροδρόμιο