Ελλάδα|30.03.2021 12:55

Τρίκαλα - κορονοϊός: Συναγερμός σε χωριό για πολλά κρούσματα μετά από rapid test

Newsroom

Ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές Αρχές στα Τρίκαλα, αφού διαπιστώθηκε συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε μεγάλο χωριό του Δήμου Πύλης. Ειδικότερα, έπειτα από την πραγματοποίηση 75 rapid tests που έγιναν το πρωί της Δευτέρας 29 Μαρτίου στο χωριό, ανιχνεύτηκαν 11 κρούσματα

Θορυβημένοι είναι όλοι οι κάτοικοι οι οποίοι φοβούνται μεγαλύτερη διασπορά, αδυνατώντας να κατανοήσουν πως προέκυψε η μέχρι τώρα συρροή κρουσμάτων. 

Διαβάστε επίσης: Lockdown: Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής - Διαφωνίες και φόβοι για το άνοιγμα

«Τόσο εγώ ως υπεύθυνη των κλιμακίων, όσο και όλη η ομάδα του ΕΟΔΥ κάνουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τους ελέγχους που διενεργούμε. Στο πλαίσιο αυτό πήγαμε και στο συγκεκριμένο χωριό και στα 75 δείγματα βρέθηκαν 11 θετικά κρούσματα. Είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό. Οι κάτοικοι τον χειμώνα είναι περίπου 300 – 350. Δεν είχε γίνει κάποιο πάρτι στην περιοχή. Πιστεύω πως η αύξηση των κρουσμάτων ίσως οφείλεται στη χαλάρωση που βλέπουμε», σημείωσε η επικεφαλής κλιμακίων του ΕΟΔΥ και περιφερειακή σύμβουλος Τρικάλων, Δήμητρα Νάτσινα.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα στη χώρα μας ο ΕΟΔΥ κατέγραψε συνολικά 1.724 κρούσματα κορονοϊού, ενώ σημειώθηκαν 65 θάνατοι και 738 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι, αριθμός που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ, από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας. 

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Τζανάκης: Φέτος θα περάσουμε ένα καλό Πάσχα

ΕΟΔΥκρούσματαrapid testsΚορονοϊόςΤρίκαλα