Ελλάδα|31.03.2021 16:39

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο

Newsroom

Με την κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων να είναι σε εξέλιξη, τα σενάρια για το άνοιγμα σε λιανεμπόριο και σχολεία είναι στο επίκεντρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τάσεις ανάμεσα στους ειδικούς είναι δύο και εντελώς αντίθετες, καθώς κάποιοι επιθυμούν την μερική άρση των μέτρων του lockdown και άλλοι δεν θέλουν την όποια αλλαγή λόγω των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων. 

Διαβάστε επίσης: Κοντά στις 3.500 τα κρούσματα σήμερα

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, συμμετέχοντας στη συνέντευξη Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα το λιανεμπόριο και αφού νωρίτερα βρισκόταν στη συνεδρίαση της επιτροπής για τον κορονοϊό, δήλωσε σχετικά: «Νομίζω ότι εφόσον επικρατήσει μια άλλη αντίληψη, που φαίνεται ότι επικρατεί, σύντομα θα μπορέσουμε να αγοράσουμε παπούτσια και είδη που μέχρι τώρα παραλαμβάνουμε από κούριερ. Το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ουσιώδη επιβάρυνση στην επιδημιολογική κατάσταση. Δεν είναι ακίνδυνο, όμως έχει μικρότερο κίνδυνο. Το να έχουμε ανοιχτά τα μικρά μαγαζιά με ρυθμίσεις που να αποκλείουν τον συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους θα βοηθήσει πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να ανοίξει σε αυτή τη φάση τουλάχιστον το λιανεμπόριο με προϋποθέσεις, αλλά και να επιτρέψει τις διαδημοτικές μετακινήσεις ώστε να μπορούν με κάποια άνεση οι πολίτες να κινούνται από τη μία περιοχή στην άλλη.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, σε αυτή τη φάση αναμένεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να δοθεί το πράσινο φως μόνο για την Γ΄ Λυκείου που πρέπει απαραιτήτως να επιστρέψει στα θρανία ακόμη και στις 5 Απριλίου, καθώς οι μαθητές πρέπει οπωσδήποτε να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σχετικά με την εστίαση, οι ειδικοί της επιτροπής παρότι καλούνται να καθορίσουν γενικά το πρόγραμμα της άρσης των μέτρων, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη σε αυτή τη χρονική συγκυρία να εγκρίνουν και την εστίαση έστω κι αν αυτή προσδιορίζεται προς το τέλος Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Εφιαλτική νύχτα με 233 εισαγωγές στα νοσοκομεία στην Αττική

λοιμωξιολόγοιΚορονοϊόςlockdownλιανεμπόριοσχολείαάρση μέτρων