Ελλάδα|31.03.2021 18:55

Κορονοϊός: Θρίλερ με τις ανακοινώσεις Κικίλια, Χαρδαλιά - Στις 19:00 αντί για τις 18:00

Newsroom

Στις 19:00 και όχι στις 18:00 όπως είχε αρχικά οριστεί θα γίνει η ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα για την μερική άρση του lockdown, ύστερα από τις υποδείξεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ειδικά για το λιανεμπόριο, τα σχολεία και τις μετακινήσεις.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς - σύμφωνα με πηγές στο ethnos.gr - οι επιστήμονες κλήθηκαν να δώσουν το πράσινο φως για άνοιγμα της αγοράς λόγω ασφυκτικών πιέσεων από τα προβλήματα στην οικονομική ζωή της χώρας, αλλά σε μία χρονική στιγμή που η πανδημία από τον κορονοϊό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Στη δύσκολη λοιπόν συνεδρίαση των 32 ειδικών που προηγήθηκε της ενημέρωσης - σύμφωνα με πηγές στο ethnos.gr - οι επιστήμονες εισηγήθηκαν να ανοίξουν τα καταστήματα με sms στο 13032 τη Δευτέρα, 5 Απριλίου με συγκεκριμένους όμως όρους λειτουργίας. Οι λοιιμωξιολόγοι ζήτησαν να διενεργούνται εβδομαδιαία rapid test στους εργαζόμενους και να βρεθούν τρόποι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους δρόμους. 

Αναφορικά με τις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο, σύμφωνα με πληροφορίες «πέρασαν» και αυτές, αρκεί να μην επικρατήσει συνωστισμός.  

Διαβάστε επίσης: 76 θάνατοι, 739 διασωληνωμένοι, 3.616 κρούσματα

μετακινήσειςσχολείαlockdownλιανεμπόριοΒασίλης Κικίλιαςάρση μέτρωνΝίκος ΧαρδαλιάςΚορονοϊός