Ελλάδα|02.04.2021 12:36

Βορίδης: Στόχος να συνδυάσουμε την προστασία του πληθυσμού με το άνοιγμα της οικονομίας

Newsroom

Δηλώσεις αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και το άνοιγμα της αγοράς έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος. 

«Υπάρχει μια μείωση της αποτελεσματικότητας εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω της κόπωσης», ανέφερε σχετικά με την πορεία της πανδημίας ενώ αναφορικά με το αν το σταδιακό άνοιγμα είναι απόφαση της κυβέρνησης ή της επιτροπής ειδικών τόνισε: «Σε κάθε θέμα η πολιτική ευθύνη είναι της κυβέρνησης. Ο ρόλος της επιτροπής είναι εισηγητικός αλλά πάρα πολύ κρίσιμος. Αλλά η πολιτική απόφαση είναι της κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης: Μετακίνηση από δήμο σε δήμο, καταστήματα, ψώνια με SMS στο 13032 - Τι αλλάζει από Σάββατο

Όσον αφορά τις επιπτώσεις της έλλειψης τήρησης των μέτρων, ο Μάκης Βορίδης τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε παρατηρήσει μεγάλη αύξηση της διασποράς του ιού μέσα στην οικογένεια. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κόπωσης για την οποία μιλήσαμε πριν». Ενώ σε σχέση με τους τόσους περιορισμούς που ωστόσο αναμένεται να συνυπάρξουν με άνοιγμα μαγαζιών, δήλωσε: «Προσπαθούμε να συνδυάσουμε την προστασία του πληθυσμού με το άνοιγμα της οικονομίας».

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης: 

Διαβάστε επίσης: Μετακίνηση από δήμο σε δήμο, καταστήματα, ψώνια με SMS στο 13032 - Τι αλλάζει από Σάββατο

υπουργείο ΕσωτερικώνΜάκης Βορίδηςπανδημία