Ελλάδα|03.04.2021 15:38

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Συγκρότησε Διαρκή Επιτροπή για υποστήριξη θυμάτων βίας και τρομοκρατίας

Newsroom

Έπειτα από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συγκροτήθηκε Διαρκής Επιτροπή για την υποστήριξη και την απόδοση τιμής στη μνήμη των θυμάτων βίας και τρομοκρατίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται ως συνέχεια της Διεύθυνσης Πρόληψης Βίας και του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας, που δημιουργήθηκαν επίσης υπό την αιγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο «Πρόγραμμα Διαύγεια», η βουλευτής Επικρατείας Μαριέττα Γιαννάκου ορίστηκε πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής και ως μέλη συμμετέχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, αντικείμενο της Επιτροπής αποτελεί η μελέτη του διεθνούς και του ευρωπαϊκού κεκτημένου και η αναζήτηση καλών πρακτικών για την υποστήριξη και την απόδοση τιμής στη μνήμη των θυμάτων βίας και τρομοκρατίας. 

Ένα άλλο αντικείμενο της Επιτροπής είναι η επιβολή προτάσεων που θα αποτελέσουν τη βάση ενός πλαισίου ολοκληρωμένων δράσεων για την υποστήριξη των θυμάτων της βίας και της τρομοκρατίας και παράλληλα έναν οδηγό εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα της βίας και της τρομοκρατίας. Τόσο στην πρόεδρο, όσο και στα μέλη της Επιτροπής δεν καταβάλλεται αποζημίωση.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: 42 αλήθειες για την Αστυνομική αυθαιρεσία και υπέρμετρη βία

τρομοκρατίαυπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΜιχάλης Χρυσοχοΐδης