Ελλάδα|05.04.2021 17:08

Λύτρας για επίθεση με βιτριόλι: «Καμία συγγνώμη, ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα»

Κώστας Ασημακόπουλος

Εντεκα μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που σημάδεψε για πάντα την Ιωάννα, η 35χρονη παραδέχεται για πρώτη φορά ότι πέταξε βιτριόλι στην Ιωάννα γιατί, όπως σοκάρει στην απολογία της, που εξασφάλισε το ethnos.gr: «Είχα αρρωστημένη εμμονή μαζί της για ένα προσωπικό θέμα. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». 

Μάλιστα, η 36χρονη στην απολογία της φτάνει ακόμη και στο σημείο να ζητήσει συγγνώμη από την Ιωάννα Παλιοσπύρου για την επίθεση με βιτριόλι αλλά αυτή η συγγνώμη, όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο δικηγόρος της 35χρονης Ιωάννας, δεν γίνεται δεκτή ούτε από την ίδια αλλά ούτε και από την οικογένειά της. Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο ethnos.gr είπε χαρακτηριστικά: «Η Ιωάννα και η οικογένειά της δεν δέχονται τη συγγνώμη της 35χρονης καθώς όπως φαίνεται από τα όσα κατέθεσε δεν ήταν ειλικρινής».

Οπως είπε ο Απόστολος Λύτρας ακόμα και σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση η 35χρονη δεν μιλάει με την ψυχή της, αντίθετα με τα όσα διατύπωσε στην απολογία της επιχειρεί να βρει άλλοθι για την πράξη της: «Κατά την απολογία της προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της.

«Ψεύτικη συγγνώμη»

«Η 35χρονη προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις. Στην ουσία όμως δεν έδωσε εξηγήσεις, απλά αυτή ήταν η υπερασπιστική της γραμμή. Δεν απάντησε από πού προμηθεύτηκε το υγρό. Μόνο ομολόγησε την πράξη της χωρίς να αναφερθεί σε τίποτε ουσιαστικό. Μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως είναι υπερασπιστική γραμμή. Είναι μία ψεύτικη συγγνώμη που δεν γίνεται δεκτή από την Ιωάννα και την οικογένειά της», πρόσθεσε ο Απόστολος Λύτρας.

«Είχε πρόθεση να την σκοτώσει»

«Υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τη βλάβη που μπορούσε να προκαλέσει το καυστικό υγρό που έριξε και πως η ποσότητα ήταν μικρή. Από τα πραγματικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ακριβώς το αντίθετο. Και η ποσότητα ήταν μεγάλη και οι κινήσεις της ήταν στοχευμένες με προφανή στόχο να προκαλέσει βαρύτατες βλάβες στην Ιωάννα. Είναι βέβαιο ότι η πρόθεσή της ήταν να την σκοτώσει», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας. Επίσης, τόνισε πως τόσο η Ιωάννα όσο και η οικογένεια της δεν πρόκειται να κάνουν την παραμικρή δήλωση μετά την κατάθεση της 35χρονης.

Διαβάστε επίσηςΕπίθεση με βιτριόλι - Ολη η απολογία της 35χρονης: «Είχα αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα»

επίθεση με βιτριόλιΙωάννα ΠαλιοσπύρουΑπόστολος Λύτρας