Ελλάδα|07.04.2021 13:09

Βραβείο τεχνολογίας σε πρόσφυγες-μαθητές στην Ελλάδα

Newsroom

Δύο ομάδες προσφύγων-μαθητών των κέντρων μη τυπικής εκπαίδευσης που λειτουργούν με ευθύνη της οργάνωσης Άρσις στην Κω και στη Λέρο κέρδισαν το βραβείο της πρώτης θέσης στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τεχνολογίας και προγραμματισμού «Meet & Code».

Συγκεκριμένα, το πρότζεκτ με τίτλο «My story», για τη δημιουργία του οποίου συνεργάστηκαν 14 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 9-17 ετών που φοιτούν στα δύο κέντρα, διακρίθηκε ανάμεσα σε 1.750 υποψηφιότητες από 35 χώρες.

Διαβάστε επίσης: Lockdown στη Λέρο: Παράταση μέτρων ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 η συντονίστρια του Κέντρου μη Τυπικής Εκπαίδευσης Κω, Ξένια Χατζηδαυίδ οι μαθητές χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Scratch παρουσίασαν ψηφιακές αφηγήσεις του ταξιδιού τους και όλων όσων τους εντυπωσίασαν από τις χώρες καταγωγής τους και τις πόλεις διέλευσής τους μέχρι να φτάσουν στα δύο ελληνικά νησιά.

Ξεκινώντας από τη Συρία, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν και την Αγκόλα, τα παιδιά μίλησαν για τις πατρίδες τους, αλλά και για τις χώρες από τις οποίες πέρασαν, κάνοντας ταυτόχρονα αναζήτηση στο ίντερνετ για πληροφορίες που αφορούν στα μέρη αυτά.

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός «Meet & Code», που υλοποιείται από μια σύμπραξη εταιρειών και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων έχει στόχο να εισάγει παιδιά και νέους στον κόσμο της τεχνολογίας και του προγραμματισμού.

Διαβάστε επίσης:  Ελληνική σημαία για ρεκόρ Γκίνες στη Σαντορίνη

ΚωςβραβείοΛέρος