Ελλάδα|06.04.2021 18:42

Επίθεση με βιτριόλι: «Πώς να προκαλέσεις ανακοπή καρδιάς» - Τι έψαχνε η 36χρονη

Newsroom

Την ώρα που η 36χρονη στην απολογία της υποστηρίζει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, όταν της έκανε επίθεση με βιτριόλι, ερωτήματα προκαλούν οι αναζητήσεις που έκανε στον υπολογιστή της. 

Τις ημέρες, δηλαδή, που η Ιωάννα Παλιοσπύρου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από την επίθεση με βιτριόλι και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες για το ποιος κρύβεται πίσω από την υπόθεση, η 36χρονη που ομολόγησε ότι πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα γιατί «είχα εμμονή μαζί της», όπως παραδέχθηκε στην απολογία της, έκανε αναζητήσεις στο διαδίκτυο όπως «πού πουλάνε υδροκυάνιο, πώς μπορείς να προκαλέσεις ανακοπή καρδιάς». 

Διαβάστε επίσης: Επίθεση με βιτριόλι - Ολη η απολογία της 35χρονης: «Είχα αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα»

Αυτά προκύπτουν από τις έρευνες που έκανε η Αστυνομία στον υπολογιστή της 36χρονης. Σύμφωνα με το STAR, από τις 21 έως τις 23 Μαΐου, ημέρες που η Ιωάννα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, η καθ' ομολογίαν δράστις έψαχνε τα εξής: 

  • Πώς να προκαλέσεις ανακοπή καρδιάς
  • Όπλα τιμές, στρυχνίνη δηλητήριο
  • Πού πουλάνε υδροκυάνιο
  • Πώς να προκαλέσεις έμφραγμα
  • Φάρμακο για να προκαλέσεις ανακοπή
  • Θανατηφόρα αέρια
  • Δηλητήρια
  • Ατροπίνη, επίθεση με οξύ, θανατηφόρα ένεση

Δικηγόρος Ιωάννας: «Μέχρι και οι τοίχοι έλιωσαν»

Πάντως, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μιλώντας στον OPEN, υποστηρίζει ότι η 36χρονη είχε συνεργό για την επίθεση με βιτριόλι, επαναλαμβάνει ότι η συγγνώμη της δεν γίνεται αποδεκτή ούτε από την οικογένειά της ούτε από την Ιωάννα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξοργίστηκε όταν άκουσε την ομολογία της 35χρονης που της πέταξε βιτριόλι και δεν δέχτηκε τη συγγνώμη της. «Πώς θα μπορούσε να δεχτεί τη συγγνώμη έπειτα από τέτοια βλάβη; Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η όλη στάση της κατηγορουμένης. Πολύ εύκολο να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε ότι απλά αποστήθισε ένα κείμενο και πήγε να το καταθέσει στην ανακρίτρια. Δεν έχει δώσει απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα από πού προμηθεύτηκε και το καυστικό υγρό και για ποιον λόγο το έκανε», σημείωσε ο κ. Λύτρας, χαρακτηρίζοντας «δασκαλεμένη» την κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, στόχος της κατηγορουμένης είναι η αλλαγή του κατηγορητηρίου. «Προσπαθεί να αλλάξει την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ούτε έχει μεταμεληθεί. Και τον χρόνο να γύριζε πίσω η κατηγορούμενη πάλι το ίδιο θα έκανε στην Ιωάννα. Όλη η στάση της κατηγορουμένης κινείται γύρω από ένα ψέμα», υπογράμμισε.

«Η κατηγορούμενη απάντησε αόριστα ότι επιτέθηκε "για ένα προσωπικό ζήτημα" που δεν μας είπε ποιο είναι αυτό. Δεν μας είπε από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Διαφορετικά θα έλεγε κάτι. Πιστεύω ότι είχε συνεργό. Αν ο άνθρωπος που την προμήθευσε καυστικό υγρό γνώριζε πού θα το χρησιμοποιήσει, υπάρχει μορφή συνέργειας» πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

«Μέχρι και οι τοίχοι έλιωσαν με το βιτριόλι»

Αναφορικά με την ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε η Ιωάννα αλλά και τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης ότι δεν ήξερε τι μπορεί να προκαλέσει, ο κ. Λύτρας ήταν ξεκάθαρος. «Ένας άνθρωπος που μεταμφιέζεται, έχει αριθμούς σε μη ελληνικά ονόματα, έχει μέτρα παρακολούθησης, ένας άνθρωπος με αυτή την οργάνωσης, δεν μπήκε στον κόπο να δει τι κάνει το βιτριόλι; H Iωάννα στα χέρια, στο πρόσωπο και στο στήθος στο 98% είναι καμένη». 

επίθεση με βιτριόλιαστυνομικοίΙωάννα Παλιοσπύρου