Υπουργείο Δικαιοσύνης: Με τροπολογία μειώνονται κατά 15 ημέρες οι δικαστικές διακοπές
NewsroomΠεριορίζονται οι δικαστικές διακοπές κατά 15 ημέρες, με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και λοιπές διατάξεις».
Με την διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, «οι δικαστικές διακοπές για το τρέχον δικαστικό έτος που λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, αρχίζουν την 1η Ιουλίου 2021 και λήγουν την 31η Αυγούστου 2021».
Συμφώνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ο περιορισμός των δικαστικών διακοπών οφείλεται στην πολύμηνη αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού.
Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργούν από την Τρίτη τα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια
- Υπόθεση Έπσταϊν: Βλέψεις για... ευγονική και «ανώτερη γενετική δεξαμενή» - Έφηβη καταγγέλλει ότι της άρπαξε το μωρό
- Νέα Πέραμος: «Το πού ήταν μπλεγμένος ο γιος μου το ξέρει η μάνα του και η σύντροφός του» - Είχε δολοφονηθεί και ο θείος του 27χρονου το 1999
- Αντώνης Σαμαράς: Το χάος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το σταθμίζω για νέο κόμμα
- Σοβαρό επεισόδιο στη Χίο μεταξύ Λιμενικού και διακινητών: 14 νεκροί μετανάστες και δεκάδες τραυματίες