Ελλάδα|11.04.2021 14:19

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Τον σκότωσαν σε 15 δευτερόλεπτα» - Πληρωμένο συμβόλαιο βλέπουν οι Αρχές

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στον Άλιμο. Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην κάμερα του Open και περιέγραψε όσα είδε το μεσημέρι της Παρασκευής: «Τον σκότωσαν σε 15-20 δευτερόλεπτα. Είναι ένας άνθρωπος με στρατιωτικό τζάκετ πάνω από το θύμα και πυροβολούσε. Καμία κουβέντα, ούτε μεταξύ τους, ούτε τίποτα, ήταν πολύ επαγγελματική δουλειά».

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: 10 σφαίρες έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, εκτός από τις καταθέσεις μαρτύρων  η Αστυνομία έχει πλέον στα χέρια της υλικό από κάμερες ασφαλείας οικίας που απεικονίζουν τους δύο δράστες να περνούν πάνω στη μοτοσικλέτα χαμηλού κυβισμού λίγο πριν γαζώσουν τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο με 17 σφαίρες, εκ των οποίων οι 10 κατέληξαν στο σώμα του. Από την ανάλυση της εικόνας είναι δυνατή η  ταυτοποίηση της μηχανής από τον αριθμό της πινακίδας, παρότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως είναι πλαστή. 

Καλλιακμάνης: «Είναι μακρύ το νήμα...»

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, που ήταν και προσωπικός φίλος του θανόντα μιλώντας στην ίδια εκπομπή είπε: «Είναι άλλος ο ηθικός αυτουργός κι άλλος αυτός που εκτέλεσε την εντολή. Ήταν πληρωμένοι εγκληματίες από Ελλάδα ή εξωτερικό. Αυτό είναι υπό διερεύνηση. Πιστεύω ότι η Αστυνομία θα πιάσει αυτούς που σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στην άκρη του νήματος. Ο τρόπος που έγινε η δολοφονία, δείχνει ότι υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό από πίσω.

Τον πυροβόλησαν και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρέπει να εξέπνευσε από τις πρώτες σφαίρες, παρόλα αυτά πήγαν από πάνω και συνέχισαν να ρίχνουν για να σιγουρευτούν ότι μία στο εκατομμύριο δεν θα είναι ζωντανός.

Εχουμε την κάμερα, τα πρόσωπα δεν φαίνονται γιατί φορούν τζόκεϊ και μάσκες ή full face. Δεν βρέθηκε το μηχανάκι ακόμα. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών κάνει πολύ καλή δουλειά και θα φτάσουμε στην άκρη του νήματος, το οποίο φαίνεται ότι είναι μακρύ... Ηταν ένα καλό παιδί κι εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αλλά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μιλούσε ποτέ για τη δουλειά του. Ο Γιώργος δεν φοβόταν για τίποτα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Ηταν από το χαρακτήρα του έτσι. Εχουμε ένα στυγερό έγκλημα, το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει ο Καραϊβάζ. Θέλησαν να του κλείσουν στο στόμα. Δέχθηκε 13 σφαίρες. Δεν είχε αστυνομικούς συνοδούς, δεν οπλοφορούσε. Απεχθανόταν τα όπλα. Οπλο για αυτόν ήταν η πένα» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Πού προσανατολίζονται οι έρευνες των Αρχών

Οι αρχές έχουν βάλει επί τάπητος όλα τα δεδομένα. Εξετάζουν τα ρεπορτάζ , με τα οποία ο Γιωργος Καραϊβάζ είχε ασχοληθεί στο παρελθόν και τα άρθρα του στην ιστοσελίδα του, bloko.gr. Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται  το λάπτοπ και το κινητό του προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά με εντολή να γίνει ανάκτηση σβησμένων αρχείων, μηνυμάτων και επαφών.  Οι αρχές επικεντρώνονται σε υποθέσεις ,ανθρώπων της νύχτας, διαφθοράς , και  κοινού ποινικού ρεπορτάζ. Οι αστυνομικοί αναζητούν εκείνη τη λεπτομέρεια το στοιχείο που θα ανοίξει τον δρόμο στην έρευνα. Θα ληφθούν καταθέσεις από το οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον που βρίσκεται ακόμα σε σοκ και θα διερευνηθεί αν υπήρξε απειλή οποιασδήποτε μορφής ή κάτι που τον προβλημάτιζε.

Σε κάθε περίπτωση ο  τρόπος που χτύπησαν οι δράστες, το καθαρό όπλο , οι κινήσεις τους πριν και μετά τη δολοφονία δείχνουν επαγγελματίες πληρωμένους εκτελεστές, συμβόλαιο θανάτου, με πιθανότατα εισαγώμενους δολοφόνους από το εξωτερικό οι οποίοι αμέσως μετά το στυγερό έγκλημα, έφυγαν από την Ελλάδα 

Η κηδεία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ θα πραγματοποιηθεί  στις 15:00 μεσημέρι στον τόπο καταγωγής του, την Καλλίφυτο Δράμας. 

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Καραϊβάζ: Τα βίντεο και οι «εισαγόμενοι» δολοφόνοι - Πού στρέφονται οι έρευνες

αστυνομίαΓιώργος Καραϊβάζδολοφονίαδημοσιογράφος