Ελλάδα|12.01.2019 16:10

Μόνο στο ethnos.gr: Τι είπε ο Βενιζέλος στον Μπουτάρη

Τίμος Φακαλής

«Γιάννη να βρεθούμε να τα πούμε για την Καλυψώ» είπε το Σάββατο (12/01) ο Βαγγέλης Βενιζέλος αμέσως μετά την υπογραφή-αφιέρωση ενός αντίτυπου του νέου του βιβλίου "Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας" στον Γιάννη Μπουτάρη στο περιθώριο της παραουσιάσής του στην Θεσσαλονίκη.  

Το ενδιαφέρον και η πρόθεση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις στο δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα την υποψηφιότητα «Καλυψώ Γούλα» που προτείνει η δημοτική παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη έρχεται λίγες μέρες μετά την αρνητική διάθεση που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στο πρόσωπο της πρώτης. 

Γιάνννης Μπουτάρης και Φώφη Γεννηματά βρέθηκαν μέσα στις γιορτές στην Αθήνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να ξεκαθαρίζει στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι προσανατολίζεται μετά την δικιά του αποχώρηση από την κούρσα των δημοτικών εκλογών να μην στηρίξει την Καλυψώ Γούλα.  Αντίθετα το ΚΙΝΑΛ προσανατολίζεται είτε να δώσει στήριξη σε άλλο πρόσωπο της κεντροαριστέρας, όπως είναι η περίπτωση του Σπύρου Βούγια, είτε να προχωρήσει σε μια γενική δήλωση στήριξης των κεντροαριστερών σχημάτων με το δεύτερο σενάριο να κερδίζει έδαφος αν δεν «μαζευτούν» μέχρι τέλους οι υποψηφιότητες στο χώρο.    


Τετ-α-τετ στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Βενιζέλου είχε ο Γιάννης Μπουτάρης και με τον Σπύρο Βούγια. Οι δυο τους τα είπαν στα όρθια και συμφώνησαν ότι «πρέπει κάτι να γίνει» με την πανσπερμία υποψηφιοτήτων στην κεντροαριστερά και γι αυτό όπως είπαν θα βρεθούν το επόμενο διάστημα.  

Ευάγγελος ΒενιζέλοςΓιάννης ΜπουτάρηςΘεσσαλονίκη