Ελλάδα|12.04.2021 15:15

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Εφτασε στην Ευρώπη - Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Newsroom

Εν ακόμα εμβόλιο προστίθεται στη... φαρέτρα της Ευρωπαϊκή Ενωσης κατά του κορονοϊού, από σήμερα, Δευτέρα, 12 Απριλίου. Το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που εγκρίθηκε στις 11 Μαρτίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρέδωσε τις πρώτες του δόσεις (200.000) στη Γαλλία και θα είναι διαθέσιμο για όλους τους πολίτες άνω των 55 ετών, σύμφωνα με τους Financial Times. Παράλληλα 36.000 δόσεις του εμβολίου, αναμένεται να παραλάβει και το Βέλγιο.

Εξάλλου η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Καρολίνα Ντάριας, δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως οι 300.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο είναι μονοδοσικό, θα φτάσουν αύριο Τρίτη, 13 Απριλίου, στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο J & J: Δεν έχει βρεθεί αιτιώδης συνάφεια μεταξύ εμβολίου και θρομβώσεων

Οι προβλέψεις του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας λένε πως η χώρα θα λάβει έως 5,5 εκατομμύρια φιαλίδια του εμβολίου της Janssen μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. «Αυτά τα εμβόλια φθάνουν νωρίς το πρωί της Τρίτης και θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της στρατηγικής εμβολιασμού στην ίδια τυπολογία με εκείνη για το RNA».

Πότε έρχεται στο εμβόλιο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις την Τετάρτη, 14 Απριλίου. H Ε.Ε. αναμένει συνολικά 55 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου ως τα τέλη Ιουνίου. Η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές – 960.000 εκ των οποίων αναμένονται τον Ιούνιο.

Να αναφερθεί πάντως ότι ο EMA ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει την πιθανή σύνδεση τεσσάρων περιστατικών σπάνιων θρομβώσεων σε εμβολιασμένους με το συγκεκριμένο εμβόλιο, που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με αυτό της AstraZeneca.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Εμβόλιο στους μαθητές το Φθινόπωρο

κορονοϊόJohnson & JohnsonΕυρωπαϊκή Ένωσηεμβόλιο