Ελλάδα|12.04.2021 16:23

Κορονοϊός: Εσπευσμένα κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται κλιμάκιο ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και της Μακεδονίας γενικότερα (3η Υγειονομική Περιφέρεια), με δεδομένο ότι το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει ανησυχητική πληρότητα στις κλίνες covid. 

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr από το πρωί έχουν μεταβεί στις υγειονομικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας μεταξύ αυτών ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος καθώς και η Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.

Διαβάστε επίσης: Τζανάκης: 500 θετικοί μαθητές μπορούν να δώσουν 8.500 νέα κρούσματα

Άλλωστε η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι τραγική πλέον με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%. 

Οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την κατάσταση ώστε να αποφανθούν τι πρέπει να γίνει. Εξάλλου αναμένουν τις επόμενες ημέρες περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών στα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία όμως με την σημερινή τους εικόνα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. 

Έγκυρες πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ήδη έχει τεθεί στο τραπέζι το Plan B ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες από ασθενείς με κορονοϊό

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr, μέσα στα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι να ενεργοποιηθεί περαιτέρω το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με την παραχώρηση επιπλέον κλινών, αλλά και να μετατραπούν δύο μικρά νοσοκομεία αποκλειστικά για covid. Πρόκειται για τα Νοσοκομεία Άγιος Παύλος και Άγιος Δημήτριος τα οποία αν χρειασθεί θα μπουν στη μάχη για την καταπολέμηση της επιδημίας. 

Την Πέμπτη 15 Απριλίου αναμένεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος ώστε να δώσει το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη Βόρεια Ελλάδα. 

Διαβάστε επίσης: Καπραβέλος: Η πανδημία μας ξέφυγε πάλι - Πολλά τεστ και όχι άλλοι περιορισμοί

Κορονοϊόςνοσοκομείαυπουργείο ΥγείαςΘεσσαλονίκη