Ελλάδα|16.04.2021 09:56

Νέα Ερυθραία: Αναβάτες μηχανής πυροβόλησαν κατά αστυνομικών για να αποφύγουν μπλόκο

Newsroom

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Νέα Ερυθραία, όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο αναβάτες να σταματήσει για έλεγχο. Οι δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες full face, όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να τους βρει κάποια βολίδα από το όπλο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στη 01.10, στη διασταύρωση των οδών Θησέως και Αγίων Σαράντα, με τους δράστες της ένοπλης επίθεσης, να αντιδρούν άμεσα στη θέα αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς τους πυροβόλησαν για να διαφύγουν. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή φθορές, ενώ στο σημείο των πυροβολισμών βρέθηκαν 3 κάλυκες.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος στην «Ωρα Ελλάδος» οι δράστες έριξαν ευθεία βολή κατά των αστυνομικών. «Δεν ρίξανε στον αέρα να εκφοβίσουν, έριξαν στοχευμένα εναντίον των συναδέλφων μου», είπε σχετικά ο κ. Μαυροειδάκος και χαρακτήρισε ως «σοβαρό» το περιστατικό.

Εντύπωση προκαλεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες το όπλο ήταν πολεμικού τύπου κι ο δράστης πυροβόλησε στοχευμένα. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, όπως το αν οι δράστες ήταν ποινικοί του κοινού Δικαίου ή πρόκειται για κάτι άλλο σοβαρότερο οπότε και οι έρευνες θα ενταθούν.

αστυνομίαμηχανήπυροβολισμοίένοπλη επίθεσηΝέα Ερυθραία