Ελλάδα|21.04.2021 17:07

Σάββας Αναστασιάδης για Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού: Η Μενδώνη δεν έχει ανάμειξη με την επιλογή κτιρίου

Newsroom

Καμία ανάμειξη στην επιλογή του κτηρίου όπου θα στεγαστεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στον ομώνυμο δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης, δεν έχει το υπουργείο Πολιτισμού και η επικεφαλής του Λίνα Μενδώνη. Αυτό δήλωσε χωρίς περιστροφές στο pontosnews.gr ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης.

Όπως είπε, ο Δήμος Παύλου Μελά είναι αυτός που υπέδειξε το κτίριο μέσα στο πρώην στρατόπεδο και το οποίο θα ανακαινίσει στη συνέχεια το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να στεγαστεί το μουσείο.

Μάλιστα, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε το pontosnews.gr ότι συνομίλησε  για το θέμα και με τις δύο πλευρές (την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη) και αμφότεροι του επιβεβαίωσαν ότι ο δήμος είναι αυτός που υπέδειξε το κτήριο.

«Η ίδρυση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, το οποίο θα στεγάσει θησαυρούς των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης αποτελεί υπόσχεση της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης και είναι επιδίωξη όλων των προσφυγικής καταγωγής Ελλήνων, μεταξύ των οποίων, βέβαια και των ποντιακών συλλόγων. Δεν καταλαβαίνω πώς εμπλέκεται στην επιλογή του κτηρίου το υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά η κυρία Μενδώνη. Μίλησα με την υπουργό Πολιτισμού και μου είπε ότι ο δήμος υπέδειξε το κτίριο που θα στεγαστεί το μουσείο. Μίλησα και με τον δήμαρχο Παύλου Μελά, τον κ. Δεμουρτζίδη, ο οποίος είναι ποντιακής καταγωγής και μου είπε και εκείνος ότι ο δήμος έχει υποδείξει το κτίριο. Το υπουργείο Πολιτισμού θα ακολουθήσει την υπόδειξη του δήμου και θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του κτηρίου και στην αξιοποίησή του ως Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού», τονίζει στο pontosnews.gr ο κ. Αναστασιάδης.

Κατά τον ίδιο, αυτή τη στιγμή δε χρειάζονται ενέργειες για λόγους εντυπώσεων και αντιπολιτευτικές κορώνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού θα αποτελέσει ένα έργο για όλους τους Έλληνες, ένα χώρο τιμής και σεβασμού στους πρόσφυγες πρώτης γενιάς και θα περιλαμβάνει τεράστιας σημασίας και συναισθηματικής αξίας εκθέματα.

«Ο δήμαρχος Παύλου είναι εδώ. Είναι παρών και μπορεί να συνομιλήσει μαζί του, όποιος διαφωνεί για το οτιδήποτε, ώστε να λυθεί η όποια διαφωνία. Δεν μπορώ να καταλάβω τις αντιπολιτευτικές κορώνες και τις κινήσεις  για λόγους εντυπώσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: pontosnews.gr

ΘεσσαλονίκηΛίνα Μενδώνηυπουργείο Πολιτισμού