Ελλάδα|21.04.2021 19:14

ΕΛΣΤΑΤ - Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός: Το βίντεο των YMSTATS που διεκδικεί την πρωτιά

Newsroom

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διοργάνωσε από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Μάρτιο 2021 τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», που εντάσσεται στη στρατηγική της για την «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα» και υποστηρίζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Από την διαδικασία ξεχώρισε μεταξύ άλλων και η ομάδα «YMSTATS», την οποία δημιούργησαν οι μαθητές Αλέξανδρος Πεδιαδιτάκης, Χαράλαμπος Φαλιακάκης και Ιάσονας Πάσσαμ. 

Στόχος των παιδιών είναι να διακριθούν και στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα και για τον λόγο αυτό δημιούργησαν ένα βίντεο με θέμα την παραπληροφόρηση, μέσα από το οποίο σκοπεύουν να ξεχωρίσουν. 

Τα βίντεο των διακριθέντων από τον πρώτο διαγωνισμό ομάδων δημοσιεύτηκαν στο YouTube και εκείνο με τα περισσότερα likes θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Δείτε την δουλειά των «YMSTATS» και στηρίξτε τους, κάνοντας like στο βίντεο, αν φυσικά σας αρέσει! Η προθεσμία συγκέντρωσης των likes λήγει την Πέμπτη, 22 Απριλίου.

μαθητέςμαθητικός διαγωνισμόςΕλληνική Στατιστική ΥπηρεσίαΕΛΣΤΑΤ