Ελλάδα|23.04.2021 21:34

Χανιά: Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το γηροκομείο με 68 νεκρούς

Σοφία Φασουλάκη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Β. Πλιώτα προκάλεσαν οι θάνατοι 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν αναφορά στο θέμα, δίνοντας ταυτόχρονα παραγγελία να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Μάλιστα, ζήτησε από τον εισαγγελέα Εφετών να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.).

Διαβάστε επίσης: Χανιά: Θρίλερ με το γηροκομείο με 68 νεκρούς - Αρνείται τα πάντα ο δικηγόρος

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο του Κ.Π.Δ. η εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Yπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση, δια του δικηγόρου της, αρνείται τα όσα ακούγονται. Υποστηρίζει ότι όλα έχουν γίνει όπως πρέπει, πως δεν υπήρξε ούτε παραμέληση, ούτε διασπορά κορονοϊού, ούτε συγκάλυψη. Αυτά και πολλά άλλα αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας στα Χανιά, Γιάννης Σφακιωτάκης. Στη δήλωσή του, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα εύρυθμης λειτουργίας στη συγκεκριμένη δομή, αφού δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ούτε έχει εκδοθεί επίσημο δελτίο από την ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: 68 θάνατοι από την ίδια αιτία σε ένα χρόνο

ΓηροκομείοΚορονοϊόςθάνατοςνεκροίηλικιωμένοιΧανιάοίκος ευγηρίας